Citrusi đumbir imunitet zdravlje napitak

Nema perioda u godini kada se ne razmišlja o imunitetu i kako ga na prirodan način graditi. Jedan od predloga su citrusi i đumbir za jači imunitet i dobro zdravlje. Mi volimo da kažemo da je to naša ČAŠICA ZDRAVLJA.

ĐUMBIR – potiče iz Kine i izuzetno je značajna biljka u ajurvedskoj medicini. Pomaže kod mnogih bolesti da se na prirodan način regulišu problemi ili da se ublaži njihovo negativno dejstvo. Nabrojaćemo samo neke od bolesti gde je izuzetno učinkovit: pomaže kod alergija, kod gripe i prehlade, kod mučnine, za lakše varenje, ublažava bolove i sl.

CITRUSI – o citrusima se već dosta zna i dostupni su tokom cele godine. Ono što je prva asocijacija na citruse jeste vitamin C. Dobri saveznici u borbi protiv gripe, prehlade, za jačanje imuniteta, kod upalnih procesa, podstiču apsorpciju minerala i gvožđa itd.

Isprobajte zdravu verziju kafe – Zdravlje u šoljici cikorije

Citrusi i đumbir za jači imunitet

Problem pri ceđenju voća i pravljenja zdravog napitka jeste pranje sokovnika ili blendera. To postane vremenom boljka svih nas koji smo verni zdravim napicima. Mi smo malo ublažili taj problem, pa iscedimo veću količinu voća. Na taj način više i popijemo 🙂

Vi sami procenite koliko je vama potrebno i u kojoj meri želite da se oseti đumbir, pa u skladu sa tim i napravite odmer citrusa i đumbira. Ali, najvažnije je da su vam za ovaj napitak potrebni samo citrusi, đumbir, malo vremena i vaša dobra volja da poradite na zdravim navikama. Citrusi i đumbir u kombinaciji su odlični za jak imunitet i dobro zdravlje.

Citrusi i đumbir u čašici zdravlja

Ovo je samo jedan od predloga za dnevnu čašicu zdravlja, a ukoliko imate i vi neke dobre predloge, slobodno nam pišite.

Vaše Kockice

Pročitajte na koji način možete još graditi vaš imunitet: Prepeličja jaja – kako do jakog imuniteta?

Uvrstite kakao u vaš jelovnik – “Hrana bogova” – zdravi uz sirovi kakao

Slike: arhiva Kockica

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •