zdravlje u tanjiru šampinjoni tofu vege

Možda ste primetili da su kod nas najčešće zastupljeni recepti koji se brzo spremaju i ne iziskuju veliko kulinarsko znanje. Činjenica je da je većina nas u škripcu s vremenom i samo zato uvek favorizujemo “brze recepte”. Trudimo se da nam manjak vremena ne bude izgovor za loš izbor hrane. Danas pripremamo pire krompir, šampinjoni i tofu sir za vege varijantu.

Potrebni sastojci:

  • Krompir
  • Tofu sir
  • Šampinjoni
  • Maslinovo ulje
  • Luk
  • Med
  • Susam
  • Malo tamari sosa
  • So, biber

Priprema:

Krompir pripremate kao i klasični pire kada pravite. Na malo ulja prodinstate luk sa začinima, a zatim dodate oprane i iseckane šampinjone. Mešajte da pečurke puste svoj sok, pa dodajte tofu sir izrezan na kockice. Ukoliko primetite da je potrebno dodati malo vode da bi se sve dobro ukuvalo, slobodno sipajte.

U posebnoj činijici pomešajte tamari sos, malo meda, so i biber. Dodajte to šampinjonima i tofu siru i na tihoj vatri sve dobro sjedinite dok ne poprimi teksturu sosa. Na kraju opciono ubacite susam i služite toplo sa pire krompirom.

Prijatno uz Kockice 🙂

Pronađite na našem sajtu još brzih, a ukusnih jela:

Vege ražnjići sa tofu sirom i povrćem

Salata sa prokeljom koju ćete obožavati

Slike: arhiva Kockica

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •