riba, ručak, recept, losos

Kad nestane ideja šta biste mogli pripremiti za ručak, novi predlog uvek dobro dođe. Da li ste probali kiselo-slatku varijantu sosa, koji odlično ide uz ribu? Danas je riba za ručak i recept losos u kiselo-slatkom sosu. Za pripremu vam treba par namirnica:

Sastojci:

  • 2 kašike meda
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 velika glavica belog luka
  • 2 isečena fileta lososa (oko 400 gr)
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • susam

Isprobajte odličan recept sa ribom: Riba sa italijanskim sosom

Priprema:

Losos izvadite iz frižidera i neka odstoji na sobnoj temperaturi oko 20 minuta. Očistiti filet ako treba i papirnim ubrusom pokupiti vodu. Losos posoliti i pobiberiti po želji. Pripremiti tiganj i na ulju i umerenoj temperaturi peći filet lososa oko 3 minuta na jednoj strani, a zatim na drugoj.

U posudi napraviti preliv, tako što se pomeša med, soja sos, sirće i izgnječen beli luk. Kuvati preliv oko 1 minut, a kada se sos zgusne sve skloniti sa šporeta. Ukoliko procenite da treba dodati vode, dodajte 1 kašiku vode i sklonite sa vatre.

Servirajte filet na tanjir, pa preko prelijte napravljen sos iz tiganja. Ukoliko volite, dodajte malo semenki susama i ručak je serviran.

Probajte: Zapečene ćufte iz rerne

Prijatno uz Kockice života

izvor slika: arhiva Kockica

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •