kliqer,rani razvoj dece,kockice zivota,kockice života

Da li ste znali da je tokom ranog razvoja deteta od velike važnosti uposliti dečiji mozak? Sve više istraživanja ukazuju na to da mozak funkcioniše slično svakom drugom mišiću u organizmu i da može da ostane u “formi” ili da se razvija samo ako je aktivan. A kako je to kod dece najlakše postići? Pa, kroz igru.

Ne znamo kako, ali kod nas su se namnožile igračke i to u toj meri da možemo radnju da otvorimo.

U tom moru, ustvari bolje reći u tom okeanu igračaka stigla je do nas jedna, koja nas je oduvala. Dobro, oduvala je sve ostale igračke, jer deca duži period nisu htela ništa drugo da uzimaju u ruke.

U pitanju su igračke iza kojih stoji u našoj zemlji radnja KLIQER shop. Ova prodavnica proizvodi i prodaje pametne igračke i igrice. Odlične su jer pozitivno utiču na razvoj inteligencije kod dece i odraslih. One podstiču moždanu aktivnost, pažnju i koncentraciju jer zahtevaju rešavanje nekog problema.

Šta sve imaju u ponudi pronađite na njihovom zvaničnom sajtu: www.kliqer.rs

Pročitajte više o NTC programu: NTC program – igra kao sistem učenja

Pored toga ove igre podstiču razvoj motorike, a naročito igrica o kojoj ćemo ovde pisati.

Predstavljamo vam loptu i to PAMETNU LOPTU. Može se pronaći u 3 varijante u zavisnosti od težine nivoa koji treba da pređete. Postoji lopta sa 100 prepreka, 186 i sa preko 200 prepreka. Prikazaćemo vam prve dve, sa kojima smo se mi susreli. Ostala nam je još treća, najteža.

Zabava za sve uzraste

Pametna lopta je jedna od retkih igračaka za sve uzraste koja razvija motoriku, fokusiranje, prostornu i logičku inteligenciju.

Lopta ima unutar sebe lavirint sa brojnim preprekama i cela staza je označena sa brojevima od 1-186. Poenta je da sa malom kuglicom pređete sve nivoe i sve tačke, a da vam kuglica ne ispadne. Verujte mi, deluje da je lako, ali dovoljno je da vam kažemo da smo i mi odrasli dosta dugo vežbali i okretali i pso.. piiiiiib…. dok nismo prešli sve nivoe.

Za razliku od tradicionalnih ravnih površina gde kuglicu gurate pravolinijski, ova lopta decu animira da razmišljaju trodimenzionalno i da sagledaju prostor u sve tri dimenzije. A to njima nije nimalo lako.

Zabava je odlična i sada često kada idemo na rođendane kupujemo poklone ovog tipa. I svi se obraduju, jer je novo, drugačije i nije poput ostalih igračaka koje su već dosadile. Ovde vas puca endorfin, hormon sreće, pa se onda organizam smiri, pa opet endorfin kad ste prešli neki nivo.. i sve tako u krug.

Što se tiče motorike, izuzetna je igračkica za razvoj iste, a da deca nisu ni svesna koliko su skoncentrisana na ruke, pokret, pogled, sinhronizaciju svega toga.

Od srca vam preporučujemo da posetite ovu radnju i obradujete vaše mališane sa nečim novim, a istovremeno korisnim. Ne sumnjamo da će ovo biti odlična igračka i za vas 😉

U sledećem tekstu pišemo vam o novoj igrici koju smo nabavili i sa kojom trenutno imamo tako slatke „muke“. Samo ćemo vam malo zagolicati znatiželju i reći da je u pitanju lavirint, a utiske očekujte uskoro.

 

Do sledećeg moždanog kliQeranja.

Vaše Kockice

Pronađite još igrica kroz koje deca uče a da toga nisu ni svesna: Logičke igre kao odlična zabava za decu

Spread the love
  •  
  • 36
  •  
  •  
  •  
  •  
  •