vežbanje, grupni trening,vežbanje u grupi, kockice života, kockice zivota

Vežbanje se smatra da je deo kulture čoveka i brige o svom telu. Vežbanje postaje čovekova navika i zavisnost. Jednostavno nakon teškog treninga, sledi osećaj zadovoljstva, jer ste uradili nešto dobro za sebe. I osećate se dobro, a to je najvažnije.

Da li ste solo igrač ili vas grupa pokreće?

Vežbati se može u grupi ili kao pojedinac. Neko voli da sam sebi određuje program vežbanja i postavlja ciljeve za svaki trening, a sa druge strane su pobornici grupe. I jedna i druga opcija ima svoje dobre i loše strane. Zavisi od samog vežbača i njegovih navika.

Zajedničko za sve ljubitelje sporta i neki od razloga za vežbanje su: gubitak kilograma, zategnuti telo, oblikovati mišiće, dobro se osećati, povećati fleksibilnost, zavisnost od vežbanja… Postaje se snažniji, zadovoljniji, čistiji u glavi i na kraju fit.

Kada vežbate sami, obično kako vreme odmiče tako i vežbanje postaje sve ređe. To su vežbači kojima fali podstrek i motiv. Na kraju, uz izgovore i treninzi postaju sve ređi i ređi i na kraju se odustane. Upravo je ovo jedan od primera kako grupa može da podstakne svakog da nastavi sa treningom. Vežbanje u grupi donosi energiju koja vuče i motiviše svakog vežbača. Grupni trening motiviše vežbača da istraje u treningu do samog kraja časa.

"<yoastmark

Vežbanje u grupi pomera lične granice

Vežbanje u grupi daje podršku u teškim trenucima i povećava samopouzdanje. Efekat grupe dodatno stimuliše i gura vežbače da rade još jače i napornije, pa sve do toga da se više potrudite i pređete svoje lične granice. Rezultat  neće izostati i mora biti vidljiv.

Kvalifikovani trener, koji je prošao obuku i postao stručan u određenoj oblasti fitnesa, jeste osnova svake grupe. On je vođa i usmerava grupu ka pozitivnoj energiji, daje nove ideje, smišlja koncept vežbanja i trudi se da isprati grupu do kraja. Stručan trener vodi računa o svakom članu grupe, podjednako dajući značaj svakom pojedincu. Jako je važna interakcija između trenera i vežbača. Trenerovo precizno oko prati izvođenje svake vežbe, a ukoliko se ukaže potreba, koriguje pogrešne navike vežbača i usmerava ga na pravilno izvođenje iste.

Grupe mogu biti male sa 3 do 4 vežbača koji treniraju zajedno, uz stalni nadzor personalnog trenera. Mala grupa omogućava da se svakom vežbaču posveti više vremena, a samim tim i da se bolje koriguje izvođenje vežbi tokom treninga.

Pročitajte još jedan tekst o blagodeti vežbanja: Zašto plivanje tako prija?

Grupni trening

Ukoliko pronađete grupu koja vama odgovara, kako po intenzitetu i načinu vežbanja, tako i po energiji same grupe, postajete skoro pa zavisnik od vežbanja. Cela vaša radna nedelja se meri i kroji naspram rasporeda vežbanja. Ukoliko dobijete poziv za druženje, često i pre nego što odgovorite, dobro razmislite da li se vreme uklapa u vaš raspored vežbanja. I tako, strastveni vežbači pre biraju druženje u fitnes grupi, a predlog za grad ili izlazak stavljaju na drugo mesto. Pa i svoje lične obaveze strastveni vežbači pomeraju i dogovaraju naspram svog rasporeda.

I zato rekreacija treba da bude vaš izbor, a uz vežbanje otkrivate bolju verziju sebe, verujte u sebe i ..

 Vežbajte zajedno jer je tako lepše, vaše Kockice života

 

izvor slika: https://unsplash.com/

 

Spread the love
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •