recept ručak gulaš pečurke šampinjonima

Za sve one koji ne mogu da zamisle nedelju bez pire krompira, predlažemo da ovaj vikend zadrže tradiciju na trpezi. Malo smo izmiksali klasičan recept za ručak i akcenat stavili na gulaš i pečurke. Kockice pripremaju – pire krompir sa gulašom od pečuraka.

Recept odgovara i vegetarijanskoj kuhinji, tako da svi oni koji se hrane na taj način, mogu da ga isprobaju.

Potrebni sastojci za ručak:

  • Krompir
  • Šampinjoni
  • Sojine ljuspice
  • Susamovo ulje
  • Beli luk
  • Praziluk
  • Susam za posipanje
  • Vino
  • Med
  • Bundevino ulje

Da li ste isprobali naš recept: Pljeskavice od leblebija

Priprema gulaša

Krompir skuvajte u slanoj vodi i pripremite kao za klasičan pire.

Sojine ljuspice je potrebno potopiti na kratko u vodi, a zatim ocediti i kuvati nekih 10-15 minuta. Vodu u kojoj ih kuvate začinite, kod nas je to najčešće sa lovorovim listom i gotovim miksom začina (začinska so, biber).

Šampinjone operite i isecite. Na ugrejanom ulju izdinstajte praziluk i beli luk sa začinima (so i biber). Dodajte šampinjone i sojine ljuspice, dinstajte sa ostalim sastojcima koje ćete postepeno ubacivati. Vino, bundevino ulje i na samom kraju ide med. Dobro mešati sve dok preliv ne dobije teksturu gulaša.

Servirati jelo toplo uz ruzmarin i susam posut od gore.

Želimo vam prijatan ručak

Nadamo se da vam se dopao recept za današnji ručak i da ćete isprobati naš predlog za gulaš i pečurke. Prijatno vam žele Kockice 

Slike: arhiva Kockica

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •