Za sve one koji ne mogu da zamisle nedelju bez pire krompira, predlažemo da ovaj vikend zadrže tradiciju na trpezi. Malo smo izmiksali klasičan recept za ručak i akcenat stavili na gulaš i pečurke. Kockice pripremaju – pire krompir sa gulašom od pečuraka.
Recept odgovara i vegetarijanskoj kuhinji, tako da svi oni koji se hrane na taj način, mogu da ga isprobaju.
Potrebni sastojci za ručak:
- Krompir
- Šampinjoni
- Sojine ljuspice
- Susamovo ulje
- Beli luk
- Praziluk
- Susam za posipanje
- Vino
- Med
- Bundevino ulje
Da li ste isprobali naš recept: Pljeskavice od leblebija
Priprema gulaša
Krompir skuvajte u slanoj vodi i pripremite kao za klasičan pire.
Sojine ljuspice je potrebno potopiti na kratko u vodi, a zatim ocediti i kuvati nekih 10-15 minuta. Vodu u kojoj ih kuvate začinite, kod nas je to najčešće sa lovorovim listom i gotovim miksom začina (začinska so, biber).
Šampinjone operite i isecite. Na ugrejanom ulju izdinstajte praziluk i beli luk sa začinima (so i biber). Dodajte šampinjone i sojine ljuspice, dinstajte sa ostalim sastojcima koje ćete postepeno ubacivati. Vino, bundevino ulje i na samom kraju ide med. Dobro mešati sve dok preliv ne dobije teksturu gulaša.
Servirati jelo toplo uz ruzmarin i susam posut od gore.
Nadamo se da vam se dopao recept za današnji ručak i da ćete isprobati naš predlog za gulaš i pečurke. Prijatno vam žele Kockice
Slike: arhiva Kockica