povrće tofu vege ražnjići Vege ražnjići sa tofu sirom i povrćem

Ražnjići su odlični za roštilj, ali ukoliko nemate mogućnost da raspalite vatru, ne očajavajte. Rerna je uvek tu. Takođe, nije obavezno da se na roštilj „baci“ samo meso. Povrće je odličan izbor – vege varijanta. Isprobajte naš predlog – povrće i tofu sir kao vege ražnjići.

Potrebno povrće/tofu za vege ražnjiće:

  • Tofu sir
  • Patlidžan
  • Tikvica
  • Batat
  • Čeri paradajz
  • Paprika
  • Maslinovo ulje
  • Bosiljak
  • Ruzmarin
  • Vlašac
  • Začinski biber, biber, so

Isprobajte recept: Kukuruzni krekeri sa semenkama

Vege ražnjići – priprema:

Kako bi povrće i tofu sir postali pravi ukusni vege ražnjići, potrebno ih je prvo dobro pripremiti i marinirati.

Patlidžan dobro oprati, iseckati na kockice i posoliti. Ostaviti malo da odstoji. Zatim napraviti marinadu od maslinovog ulja, bosiljka i naravno uz neizostavni so i biber. Iseckane kockice patlidžana uvaljati u to u pripremljenu marinadu.

Tikvicu takođe iseckati i uvaljati u marinadu: miks maslinovog ulja, začinskog bibera, so i biber.

Batat dobro operete i iseckate na kolutove. Napravite i za njega marinadu. Naravno da marinade možete prilagoditi vašem ukusu, a mi smo ovaj put koristili: maslinovo ulje, ruzmarin, vlašac, biber i so.

Papriku, čeri paradajz i tofu sir iseckati tako da vam bude zgodno da ih nanižete na štapiće. So i biber kao začini, ali vodite računa da ne preterate.

Nanizati sve namirnice na štapiće, pa u rernu na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Kao što smo rekli, nama je poslužila rerna jer nemamo dvorište, pa je roštilj bio u plehu na nekih 180 stepeni.

Ražnjiće od povrća služili smo sa pestom od spanaća, koji baš često pravimo kao zdrav prilog. Recept za ovaj prilog možete pronaći na našem sajtu Pesto od spanaća.

Prijatno vam žele Kockice

Pročitajte kojim cakama možete da se poslužite pri pripremi vegetarijanskih obroka: Mali trikovi vegetarijanske ishrane

Isprobajte naš recept: Batat kanapei – mali slasni zalogaji

Slike: arhiva Kockica

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •