hleb lešnik cimet praznici

Praznici koji nam stižu mirišu na cimet i asociraju na lepe trenutke. Kuća, toplina, dragi ljudi i mirisi koji se šire iz kuhinje. Kod nas trenutno u rerni HLEB OD LEŠNIKA. Lešnik, cimet i hleb, jer praznici nam stižu. Odlična zamena za običan hleb koji vam od srca preporučujemo – slatki hleb sa mirisom cimeta na vašem stolu.

Lešnici, i još ako dodajete bademe kao i mi, učiniće hleb toliko sitastim da ćete se čak iznenaditi.

Lešnik i cimet kao sastojak za hleb:

SUVI SASTOJCI
– 100 g mlevenih lešnika
– 30 g mlevenih badema
– 1 kašika brašna
– malo praška za pecivo
– prstohvat cimeta

MOKRI” SASTOJCI
– 2 jajeta
– 30 ml mleka
– 40 ml meda/ javorov sirup

Priprema hleba od lešnika

Pomešati u jednoj činiji sve suve sastojke: mlevene lešnike, bademe, brašno, prašak za pecivo i cimet. U drugoj činiji pomešati preostale sastojke koji su navedeni gore u tekstu. Jaja varjačom „ulupati“ i dodavati lagano mešajući mleko. Kad se sjedini, dodati i med i sve dobro promešati

Miris cimeta u vašem domu

Spojiti polako mokre i suve sastojke. Mešati sve dok se ne dobije kompaktno testo.

Rernu zagrejati na 175 stepeni, ubaciti hleb i peći oko 40 minuta.

Napomena: ukoliko želite sladak hleb, lešnik možete zameniti sa bademom, cimet sa muskatnim oraščićem, jer praznici su dar za čula. Obogatite recept sa suvim voćem (brusnice, grožđice…), karanfilić…

Unesite prazničnu notu u vaš dom, dopustite mirisima da vas asociraju na detinjstvo kad ste sa nestrpljenjem iščekivali Deda Mraza i taj famozni crveni džak 🙂

Da li ste bili tokom cele godine dobri? Stiže li vam paketić? 😉

Isprobajte recepte na našem sajtu: Odličan recept za tart pizza

Lepe trenutke i dobre recepte žele vam Kockice

Praznična trpeza: Kako da pečenje zablista na prazničnoj trpezi?

Recepti za praznične večeri: Salvete kao finalni detalj na prazničnoj trpezi

Slike: arhiva Kockica

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •