DIY deca, igrice za decu, lego kockice, kockice zivota, kockice života

Predstavićemo vam još jednu igricu koju smo prilagodili lego svetu – Čoveče ne ljuti se. LEGO KOCKICE MOGU SVE, ali to već i vi svi znate. Kockice su odlične za razvoj dece i opšte je poznato da se i bebama daju kocke koje su prilagođene njihovom uzrastu, kako bi razvijale motoričke sposobnosti.

Retke su igračke koje ne dosade deci, jer pre ili kasnije oni izgube interesovanje za njih. Kod lego kockica je malčice drugačija priča i na njih se ne može to primeniti. Nebrojeno mnogo mogućnosti, varijanti, oblika, boja, setova.. prosto ne daju detetu mogućnost da se zasiti.

A da li ste znali da je naziv “Lego” kombinacija danskih reči Leg i Godt, što znači “lepo se igraj”?

Pa hajdemo onda u igru.

Ovaj put smo mi bili inicijatori, za razliku od flipera (o kom smo vam pisali u ranijim tekstovima), ali smo zajedno sa detetom došli do rešenja kako da organizujemo tablu.

Za nas je to sve bilo prilično lako, ali za decu su brojne radnje velika „mukica“. Dete mora da se pomuči kako bi sve poprimilo oblik prave table za čoveče ne ljuti se. Prvo treba da snimi tablu gde će sve poređati, da sve prostorno organizuje kako bi došao do nekog smislenog rešenja. I onda, kako to kaže Ranko Rajović, udari ih endorfin, hormon sreće, jer su uspešno sve završili i došli do cilja.

Trudite se da stalno aktivirate mozak vaše dece, a pogotovo u periodu od 2. do 7. godine, kada je formiranje veza (sinapsi) najveće.

Mi smo se zabavilli, malo ljutili, malo smejali, malo pokušali da varamo.. sve ono što krasi dečiju igru 😉

Do sledećeg javljanja iz Lego sveta,

Vaše Kockice

Pročitajte tekst: Magični svet lego kockica – kako napraviti fliper?

Spread the love
  •  
  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
  •