bicikl, biciklistička staza, turizam, biciklizam, Belgija, kockice života, kockice zivota

Za vožnju vam treba bicikl i jedno dobro mesto. Vožnja biciklom u Limburgu je nešto sasvim neobično i ovo popularno mesto u severnoj Belgiji pruža božanstveno iskustvo. Zamislite biciklističku stazu koja vodi kroz vodu. Biciklista ima utisak da klizi kroz vodu, a lepi pejzaži prirodnog rezervata su oko njega. Površina vode je u visini očiju bicikliste, ali ne treba da se brinete ostaćete suvi.

Staza je napravljena preko ribnjaka i put spaja dve obale. Nalazi se u rezervatu prirode De Wijers u sedištu Limburga.

Put ide sredinom vodene površine, što je zabavno posetiocima i ovo je pravi biciklistički raj u Flandriji.

Bicikl se vozi betonskim putem koji je dugačak 212 metara i širok 3 metra, a put je dubok 1,6 m. Na vodi se možete susresti sa labudovima i patkama koji više nisu iznenađeni ovim prizorom. Ali zato je svaki biciklista oduševljen slikom i doživljajem koji ga prati.

Pogledajte šta lepo možete da obiđete u Istri: Istarski mikrokosmos nam je otvorio vrata Grožnjan

Biciklistički put kroz vodu

Projekat je završen 2016. godine, a ideja je bila da se naprave kvalitetniji kilometri biciklističkih staza. Ovim lepim pejzažnim rešenjem uspeli su u tome. Staza je do danas privukla preko 500.000 biciklista.

Kažu da prosečno ovaj nestvarni biciklistički put pređe 800 posetilaca svakog dana, a za vreme vikenda bude i do 5.000 biciklista.

Naravno, ovom stazom mogu da prošetaju i svi oni koji vole šetnju.

Ovaj projekat je samo deo plana da se privuku turisti u ovaj kraj, da se poseti prirodni rezervat i razvije De Wijers oblast. Atrakcija za bicikliste je ujedno i razlog za poziv da ljudi dođu, vide, uživaju i podele utisak sa drugima. Lep i inovativni turistički poduhvat, koji je ovom neobičnom biciklističkom stazom uspeo da ucrta ovo mesto u obaveznu biciklističku maršrutu. Činjenica je da je danas turizam na biciklu izuzetno popularan.

Pročitajte tekst o dvotočkašima: Okrenite pedale – pokrenite vaše zdravlje

„Biciklistički put kroz vodu“ je 2017. godine bio najpopularniji put u Flandriji. Limburg ima 2.000 km biciklističkih staza, a svake godine ga poseti prosečno 2 miliona biciklista.

Potpuno bezbedna vožnja jer nema saobraćaja ni automobila.

Nadamo se da će ideja „Biciklističkog puta kroz vodu“ probuditi neke nove ideje i kod nas, a dobrobit od ulaganja i novih projekata može biti za sve.

Želimo da se bicikl vozi što više i zato delite ovu ideju dalje, Kockice života

 

izvor slike i teksta: http://cyclingthroughwater.com/, https://www.visitlimburg.be/

Spread the love
  •  
  • 32
  •  
  •  
  •  
  •  
  •