Kako da prođe leto bez omiljene poslastice – sladoleda? Ono što raduje sve ljude koji se odluče za neki način ishrane, bilo iz uverenja ili iz zdravstvenih razloga, jeste to da i na njihovom režimu ishrane može da se iskombinuje recept za sladoled.
Ovaj put vam prenosimo recept za veganski sladoled. Tako da vegetarijanci i vegani osmeh na lice 🙂
Originalni recept potiče od Jelene Balać, koja ima odličan i inspirativan sajt Ukusno i zdravo. Ukoliko vam zafali neka ideja za obrok, salatu ili poslasticu sigurno ćete pronaći ideju na njenom zvaničnom sajtu.
A sad da se vratimo našem dragom g. Sladoledu.
Potrebni sastojci za sladoled:
- Bobičasto voće (jagode, maline i borovnice)
- Kokosovo mleko (punomasno)
- Javorov sirup
Postupak pripreme:
Jagode koje se koriste za pripremu sladoleda moraju biti zamrznute. Izvaditi ih iz zamrzivača i ostaviti samo par minuta napolju. Ubaciti ih u blender (potrebno je da i dalje budu zamrznute) zajedno sa kokosovim mlekom. Napominjemo da je kokosovo mleko potrebno celu prethodnu noć da stoji u frižideru. Na kraju dodati i javorov sirup, po ukusu.
Kad se dobro umiksa sve, poslastica je gotova.
Staviti u činiju i ubaciti u zamrzivač. Držati ga u zamrzivaču pre služenja 45 minuta do 1 h, ali je potrebno povremeno promešati sladoled i ponovo vratiti u zamrzivač.
I to je to. Mi smo oduševljeni ovim receptom i kada ga je autorka sajta Ukusno i zdravo podelila, odmah smo upisali recept kako bismo obradovali naše čulo ukusa 😉
Zasladite se sa nama i posetite obavezno i njihov sajt za mnogo dobrih i što je najvažnije zdravih recepata. Kako oni to kažu Ukusno i zdravo, a ipak je slatko.
Vaše Kockice
Probajte ovaj odličan slatkiš: Zasladite se na veganski način – zalogajčići sa puterom od badema
Photo izvor: