veganski kolač, vegetarijanski slatkiš, kockice zivota, kockice života

Ukoliko želite da se oprobate u kulinarskim veštinama, a da to ne iziskuje vaše preterano iskustvo, onda je ovo pravi recept za vas. Veganski slatkiš poput ovog koji ćemo vam danas predložiti je vrlo lak za pripremu, a pre svega ukusan.

Jedino o čemu morate voditi računa kada pristupite pripremi veganskih kolača jeste to da morate biti opremljeni sa dobrim blenderom. To vam govorimo iz iskustva posle neuspešnih par puta, jer blender nije bio dovoljne jačine da poveže sve sastojke u kompaktnu smesu.

Takođe, ono što je karakteristično za kolače sa prefiksom vege je da se u većini slatkiša ubacuje morska so, pa vodite računa da ne preterate. Uvek je bolje staviti malo i posle probanja dodati još ukoliko je potrebno.

Količina koju ćemo navesti je za 1 silikonski kalup za mafine, 12 komada (ali u pitanju je manji prečnik mafina).

Potrebni sastojci za veganske kolačiće:

  •   ¾ šolje sirovog badema (samlevenih)
  •   ¼ šolje ovsenog brašna
  •   2 kašike putera od badema
  •   1.5 kašika kokosovog ulja (ukoliko je potrebno zagrejte ga malo)
  •   1.5 kašika čistog javorovog sirupa (ili agavin sirup)
  •   ¼ kašičice cimeta
  •   ¼ kašičice ekstrakta vanile
  •   prstohvat fine morske soli (obavezno probati)

Potrebni sastojci za preliv:

  •   3 kašike kokosovog ulja
  •   3 kašike čistog javorovog sirupa (ili 2 kašike agavin sirupa)
  •   2 kašike kakao praha
  •   prstohvat fine morske soli (po ukusu)

Postupak pripreme:

  1. Bademe i ovas zajedno staviti u blender i miksati dok se ne oformi smesa. Prebaciti u veliku posudu.
  2. Dodati puter od badema, kokosovo ulje, javorov sirup (ili agavin sirup), cimet, vanilu i so u posudu. Mešati dok se sve potpuno ne sjedini. Testo treba da bude prilično lepljivo, poput testa za kolačiće.
  3. Sipati u silikonski kalup za mafine.
  4. Čokoladni preliv: umutiti zajedno kokosovo ulje, zaslađivač, kakao prah i so sve dok sve grudvice ne nestanu. Preliti od gore na svaki mafin. Po želji ukrasiti sa narezanim bademima.
  5. Staviti u zamrzivač 30-45 minuta.

Vege kolačići se najbolje konzumiraju direktno iz zamrzivača.

Probajte odličan vege slatkiš sa rogačem: Rogač sa bademima “pleše” zdrav ples.

Prijatno uz Kockice

 

Izvor photo:

https://www.flickr.com/

Spread the love
  •  
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •