riba, roštilj, pečenje ribe, kockice života, kockice zivota

Priprema ribe je uvek jednostavna i ne zahteva puno vremena, a ručak je uvek odličan i ukusan. Predlažemo da u ovim letnjim danima pripremite ribu sa italijanskim sosom. Ručak vam neće oduzeti puno vremena oko 20-30 minuta.

Navešćemo šta će vam biti potrebno od namirnica.

Sastojci:

  • bela riba isečena na komade (oko 500 gr)
  • 400 gr paradajza
  • 200 gr šampinjona
  • 125 ml crnog vina
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 češanj belog luka (zgnječiti ga)
  • sveži bosiljak (sitno iseckan)
  • vlašac (sitno iseckan)
  • ½ kafene kašikice suvog origana
  • crni biber

Predlažemo da probate još jedan italijanski recept:  Rižoto sa šampinjonima

Priprema ribe:

Isecite ribu na komade, tj. odreske i premažite je limunovim sokom. Zagrejte roštilj i stavite ribu da se peče po 4-5 minuta sa svake strane. Kada se ispeče ostavite je na toplom i pripremite prilog.

Priprema priloga:

U šerpu staviti paradajz sa prethodno iseckanim šampinjonima da se lagano krčka. Dodajte vino i ostale začine i ostavite na vatri oko 10 minuta. Prilog ćete poslužiti kao dodatak ribi.

U tanjir servirajte ribu, a pored dodajte pripremljen prilog i služite dok je toplo.

Prijatno uz Kockice života

Oprobajte se u kulinarstvu: Pečena pileća krilca sa pečurkama, lukom i ruzmarinom

Spread the love
  •  
  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •