Potrebni sastojci za pileća krilca
Za pripremu su vam potrebni sledeći sastojci:
- 8-10 očišćenih pilećih krilaca bez kostiju
- so
- biber
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1 crveni luk, sitno isečen
- 10-12 svežih i isečenih pečurki
- 1 kašika sušenog ruzmarina ili par grančica svežeg ruzmarina
- peršun za ukrašavanje
Priprema:
Pročitajte i sledeći recept: Rolovana punjena salama od pilećih bataka
Postupak pripreme
Pripremite pileća krilca, uklonite kosti i kožicu ako želite. Dobro ih začinite sa obe strane.
U tiganj na srednjoj vatri dodajte maslinovo ulje i propržite piletinu sa obe strane. Nemojte žuriti, lagano je propržite na 180 C oko 10-ak minuta.
Kada je gotovo, izvadite piletinu iz tiganja i stavite je u staklenu posudu.
U isti tiganj dodajte isečeni luk i pržite ga 2 minute i potom dodajte iseckane pečurke i sve zajedno pržite još oko 5 minuta. U tiganj dodajte i sveži ruzmarin. Ovako pripremljeni nadev sipajte preko piletine i zapecite sve zajedno u rerni oko 30 minuta, sve dok vas lep miris pečenja i ruzmarina ne podseti da je ručak gotov.
Služite dok je vruće
I prijatno uz Kockice života
izvor: www.kalynskitchen.com