piletina, rolat, batak, slanina, rolovano, suve šljive, ručak, pečenje

Ručak – rolovani pileći batak ne zahteva veliku pripremu, svega oko 15 minuta. Gotov ručak je za oko sat vremena. Potrebne namirnice za ovo jelo:

  • pileći batak sa karabatakom 1,2 kom
  • slanina tanko isečena 200 g
  • suve šljive 200 g
  • ruzmarin veza
  • majčina dušica veza
  • so i biber po ukusu

Način pripreme

Pripremiti pileće batake tako što ćete ih raskostiti i nakon toga čekićem razlupati i spojiti tako da se dobije pravougaonik. Meso je potrebno začiniti solju i biberom po ukusu, posuti začinskim biljem i na samom kraju pilećeg mesa, složiti tanko isečenu salamu i na nju suve šljive, pa sve to urolati u oblik salame.

Pripremljenu rolnu pilećeg mesa umotati u foliju i peći u zagrejanoj rerni 45 minuta na 200 stepeni.

Pileću rolovanu salamu seći na tanke kriške i služiti sa pire krompirom i sosom po želji.

 

OBAVEZNO PROČITAJTE I: Potaž od više vrsta pečuraka i karfiola

 

Prijatno uz Kockice života

 

 

Izvor slike i teksta www.ukusnoibrzo.rs

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •