Vikend je u našem domu često predviđen za planiranje obroka za narednu nedelju. Tako je na meni uvršten PIZZA TART. Skoro smo isprobali recept za pizza tart i s obzirom na to da je prošao “testiranje” našeg čula ukusa – dobio je pozitivnu ocenu.
Nadamo se da i vi planirate obroke, jer ono što smo shvatili jeste činjenica da ćemo sigurno ćapiti neku lošu brzu hranu, ukoliko unapred nismo isplanirali, a zatim i pripremili nešto. Uvek se tu javi izgovor nemam kad, a ustvari je – MRZI ME.
I onda dođemo do problema – pojeli smo nešto što niti prija našem stomaku, telu, niti se mi posle toga lepo osećamo.
Ovaj recept za pizza tart smo miksali sa par strana. Pokušavamo da potrefimo recept koji će deci zakamuflirati neke sastojke, jer teško prihvataju nove namirnice i jela.
Ovako nekako ide varijanta za koju su deca prokomentarisala: „OK je mama pizza, samo testo ti nije baš kao babino!“ 😉
Potrebni sastojci za tart testo
- 35 g masti
- 90 g speltinog brašna
- malo praška za pecivo
- 30 g pavlake
- so
- oko 30 ml mlake vode
Isprobajte recept: Batat i kanapei – slasni mali zalogaji
Nadev sastojci za pizza tart
- šunkarica
- malo slaninice
- paradajz sok
- sir
- paradajz
- origano
- peršun
- so
Postupak izrade tarta
Sve sastojke pomešamo tako da dobijemo teksturu testa, uvijemo ga u foliju i nekih 30 minuta ostavimo u frižideru. Nakon toga ga razvijemo u pleh za tart koji smo prethodno podmazali.
Za nadev smo koristili gore pobrojane sastojke. Ovo je podložno svim mogućim kombinacijama, pa isprobavajte, miksajte. Mi smo se držali manje više klasike zbog dečurlije.
Pekli smo na 200 stepeni nekih 25-30 minuta.
Kockice vam žele prijatan obrok
Još malo Italije u vašoj kuhinji: Italija za dobro jutro – Fokača na vašem stolu
Pogledajte u našem članku kako i za šta se koristi koje brašno: Naučite svojstva brašna i bez problema pripremajte slaniše
Photo: arhiva Kockica