Azijska kuhinja je ušetala na ovo podnevlje polako i bilo da ste ljubitelj ovakvog načina spremanja hrane ili ne, treba da znate da je azijska kuhinja puna zdravih jela.
Ono što bi definitivno svi trebali da usvojimo, to je stav istočnih naroda vezano za hranu. Oni na nju gledaju kao hranu koja je bogata vrednim nutrijentima, a ne kao kalorije koje nepotrebno unosite. Azijati, vođeni time, nikada ne jedu s nogu i poslednji obrok im je i glavni obrok i to je večera, koja nije nikad nakon 18 časova.
Sastojci:
- 4 komada pilećih grudi
- 8 bataka
Marinada za ražnjiće:
- 1/8 šolje bundevinog ulja
- 1/8 šolje maslinovog ulja
- ¼ šolje soja sosa
- 1 kašika susamovog ulja
- 1 kašika samlevenog belog luka
- 2 kašike samlevenog đumbira
- 3 kašike isceđenog limunovog soka
- 1 kašika karija
- So
- Biber
Priprema:
Zajedno izmešati sve sastojke za marinadu. Iseći piletinu na manje delove (kockice) i staviti sve zajedno u kesu. Ostaviti u frižideru da meso odstoji u marinadi 6-10 sati.
Sutradan
Staviti na štapiće za roštilj meso, naizmenično ređajući belo meso i batak i peći na laganoj vatri grila. Okretati meso da se ravnomerno ispeče i ne dozvoliti da se meso jako prepeče, da bi ostalo mekano i sa punim ukusom marinade.
Kao prilog servirati sezonsku salatu
Probajte i sledeći recept: Pileća krilca sa pečurkama, lukom i ruzmarinom
Prijatno uz Kockice Života