Govedina sa ljutom salatom, ručak, hladno jelo, glavno jelo, govedina, srednje pečena

Sastojci:

  • 2 kg govedine u jednom komadu
  • 900 gr različitog paradajza
  • 2 šolje nane, krupno isečene
  • 2 šolje korijandera
  • vlašac, sitno isečen

Ljuti preliv

  • 80 ml soka limete (5 limeta ili 1/3 šolje)
  • 50 ml soja sosa
  • 1 kašikica chilli sosa
  • 1 glavica belog luka, izgnječenog
  • ½ kašikice aleve paprike (ili manje, po želji)

Govedina se servira slabo pečena i hladna, pa predlažemo da je pripremite dan ranije i držite u frižideru do pripreme jela

Zagrejte rernu na 250 C i stavite tepsiju u rernu da se dobro ugreje. Za to vreme govedinu ostavite na sobnoj temperaturi oko 30 minuta, posolite meso, začinite ga i stavite u rernu da se peče. Pecite oko 30 minuta i na pola pečenja okrenite meso da se ravnomerno ispeče i sa druge strane.

Kada se završi, ostavite meso da se potpuno ohladi, uvijte ga u foliju i ostavite u frižider do sutra.

Ljuti dressing

Za pravljenje ljutog preliva stavite sve sastojke u činiju i napravite salatu.

Serviranje

Tanko isecite govedinu, parčad poređajte na tanjir i preko pečenog mesa stavite salatu. Sve prelijte dressingom, pa dodajte još jedan red salate i možete se poslužiti

 

MOŽETE PROČITATI SLEDEĆI RECEPT : Kobasice u kukuruznom testu

 

Prijatno uz Kockice života

 

 

Izvor: www.gourmettraveller.com.au

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •