Kobasice u kukuruznom testu, kobasice, pečeno, večera, roštilj kobasice

Sastojci:

  • 8 kratkih i dugačkih kobasica
  • 125 gr brašna
  • 150 gr palente
  • 1 kašikica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • ½ kašikice sode bikarbone
  • ½ kašikice aleve paprike
  • 1 jaje
  • 250 ml jogurta
  • ulje

Priprema:

Kobasice je potrebno prvo obariti ili propržiti.

U jednu posudu pomešati brašno, palentu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, alevu papriku i so.

U drugu posudu pomešajte ulupano jaje sa jogurtom, pa sve to dodajte suvim sastojcima. Promešati dok se ne dobije kompaktna masa.

Pripremljene kobasice nabodite na dugačke štapiće za ražnjiće i pospite ih brašnom, kako bi se testo lepo zalepilo za njih.

U posudu pripremite ulje, potrebno je malo više ulja, kako bi kobasica mogla da se duboko peče.

Pripremljenu kobasicu umočite u testo i spustite u vrelo ulje da se ispeče.

Servirati toplo uz hleb i senf i dobra večera je na stolu.

 

PROČITAJTE I OVAJ RECEPT : Danski ražani hleb

 

Prijatno uz Kockice života

 

 

 

Izvor: mimiskingdom.com

Spread the love
  •  
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •