ćuretina, ručak, pikantni sos, kikiriki, obrok, jelo, kuhinja, kulinarstvo, recept

Ćuretina ume da bude suvo meso, ukoliko se ne pripremi na pravi način. Naš današnji predlog je da uz servirano meso dodate pikantni sos koji će upotpuniti vaše čulo ukusa.

Potrebni sastojci:

  • 2-3 komada ćuretine
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So
  • Biber
  • List peršuna

Sastojci za sos:

ćuretina, ručak, pikantni sos, kikiriki, obrok, jelo, kuhinja, kulinarstvo, recept
Priprema pikantnog sosa
  • 1 kašikica mlevenog đumbira
  • 1 kašikica mlevenog belog luka
  • ¼ šolje pečenog kikirikija
  • 50 g putera
  • ¼ šolje paradajz sosa
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika meda

 

Ukoliko želite da pročitate još jedan pikantan recept, predlažemo: Govedina sa ljutom salatom

ćuretina, ručak, pikantni sos, kikiriki, obrok, jelo, kuhinja, kulinarstvo, recept
Serviranje

 

 

 

Za početak ispecite ćuretinu sa dodatkom osnovnih začina. Kada se meso ispeče, isecite ga na manje komade. Dok se meso lagano hladi na tanjiru, priremite sos kojim ćete dopuniti ručak.

Za pravljenje sosa najbolje je pripremiti smesu u blenderu. U njega ubacite mleveni đumbir, mleveni beli luk, pečeni kikiriki, puter, paradajz sos, soja sos i malo meda. Sve sastojke treba dobro usitniti i sjediniti dok se ne dobije kompaktna masa tj sos.

Isecite meso na komade i prelijte ga sosom. Dodajte ostatak sosa kao prilog na sto i služite se dok je toplo.

Prijatno uz Kockice života

Pripremite našu čorbicu kao toplo predjelo: Potaž od više vrsta pečuraka i karfiola.

 

izvor:www.kalynskitchen.com

Spread the love
  •  
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •