Ćuretina ume da bude suvo meso, ukoliko se ne pripremi na pravi način. Naš današnji predlog je da uz servirano meso dodate pikantni sos koji će upotpuniti vaše čulo ukusa.
Potrebni sastojci:
- 2-3 komada ćuretine
- 2 kašike maslinovog ulja
- So
- Biber
- List peršuna
Sastojci za sos:
- 1 kašikica mlevenog đumbira
- 1 kašikica mlevenog belog luka
- ¼ šolje pečenog kikirikija
- 50 g putera
- ¼ šolje paradajz sosa
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašika meda
Ukoliko želite da pročitate još jedan pikantan recept, predlažemo: Govedina sa ljutom salatom
Za početak ispecite ćuretinu sa dodatkom osnovnih začina. Kada se meso ispeče, isecite ga na manje komade. Dok se meso lagano hladi na tanjiru, priremite sos kojim ćete dopuniti ručak.
Za pravljenje sosa najbolje je pripremiti smesu u blenderu. U njega ubacite mleveni đumbir, mleveni beli luk, pečeni kikiriki, puter, paradajz sos, soja sos i malo meda. Sve sastojke treba dobro usitniti i sjediniti dok se ne dobije kompaktna masa tj sos.
Isecite meso na komade i prelijte ga sosom. Dodajte ostatak sosa kao prilog na sto i služite se dok je toplo.
Prijatno uz Kockice života
Pripremite našu čorbicu kao toplo predjelo: Potaž od više vrsta pečuraka i karfiola.
izvor:www.kalynskitchen.com