Čokoladni mus, beli mus od čokolade, desert, kolač, poslastica

Sastojci:

  • 230 gr bele čokolade
  • 4 kašike likera od narandže
  • 2 kašike vode
  • 1 ¼ šolje krema za kuvanje
  • 2 belanca

Na pari u staklenoj činiji otopiti čokoladu i u nju dodati liker od narandže i vodu. Kada se sve sjedini, ostaviti sa strane sve dok se ne ohladi.

U činiji razmutiti krem pavlaku i u drugoj činiji čistim mikserom ulupati belanca dok se ne dobije fina pena.

Sa špatulom lagano sjediniti belanca, krem pavlaku sa otopljenom čokoladom i smesu uliti u 6 čaša.

Ostaviti sve da se ohladi u frižideru najmanje 1 sat.

Ohlađeno servirati sa par malina od gore i spremno je za uživanje.

 

PROČITAJTE I OVAJ RECEPT: Lisnato testo sa kremom i svežim jagodama

 

Prijatno uz Kockice Života

 

 

Izvor: www.ghirardelli.com

Spread the love
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •