Karbonara sa pančetom,recept, špagete, karbonare, pančeta, italija, belo vino

Za pripremu karbonare sa pančetom potrebno je pripremiti:

  • 500 gr špageta
  • 200 gr pančete
  • 2 čena belog luka
  • 2 dl belog vina
  • 4 jajeta
  • 100 gr parmezana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika kisele pavlake
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu

Način pripreme

Zagrejati tiganj i sa par kapi maslinovog ulja propržiti pančetu da postane hrskava i blago porumeni. Izvaditi pančetu iz tiganja i u isti tiganj ubaciti 2 čena belog luka, koji je isečen na tanke listiće. Kada je beli luk počeo da pušta mirise, u tiganj dodati belo vino i sačekati 3-4 minuta da  dobro ukuva.

U drugoj šerpi sipati vodu da provri i nakon toga ubaciti špagete da se skuvaju.

Kada je u tiganju vino uvrilo, u to dodati sečenu i uprženu pančetu i skuvane špagete, posoliti, pobiberiti i skloniti sa šporeta.

Pomešati pavlaku, žumanca i parmezan i preliti preko paste. Služiti odmah, dok je toplo i sočno.

OBAVEZNO POGLEDAJTE I: Rolovana punjena salama od pilećih bataka

Prijatno vam  žele Kockice života

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •