Za pripremu karbonare sa pančetom potrebno je pripremiti:
- 500 gr špageta
- 200 gr pančete
- 2 čena belog luka
- 2 dl belog vina
- 4 jajeta
- 100 gr parmezana
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika kisele pavlake
- So po ukusu
- Biber po ukusu
Način pripreme
Zagrejati tiganj i sa par kapi maslinovog ulja propržiti pančetu da postane hrskava i blago porumeni. Izvaditi pančetu iz tiganja i u isti tiganj ubaciti 2 čena belog luka, koji je isečen na tanke listiće. Kada je beli luk počeo da pušta mirise, u tiganj dodati belo vino i sačekati 3-4 minuta da dobro ukuva.
U drugoj šerpi sipati vodu da provri i nakon toga ubaciti špagete da se skuvaju.
Kada je u tiganju vino uvrilo, u to dodati sečenu i uprženu pančetu i skuvane špagete, posoliti, pobiberiti i skloniti sa šporeta.
Pomešati pavlaku, žumanca i parmezan i preliti preko paste. Služiti odmah, dok je toplo i sočno.
OBAVEZNO POGLEDAJTE I: Rolovana punjena salama od pilećih bataka
Prijatno vam žele Kockice života