Funkcionalno znanje, ucenje je igra, pedagogija, deca, kockice zivota, kockice života

Da li ste znali da sva istraživanja upućuju na to da je za razvoj dece najbolje učenje kroz igru i zabavu? Koliko se vi pridržavate toga u praksi i da li vam je teško da osmislite zabavu za vaše mališane? Imamo rešenje za vas.

Pisali smo u našim ranijim tekstovima o važnosti usvajanja novih znanja uz zabavu. Tekst  NTC program – igra kao sistem učenja dosta govori o tome, pa pronađite tu vaše odgovore. Takođe, dr Ranko Rajović potencira na tome da je za razvoj dece važno da imaju neki zadatak koji treba sami da reše i da kroz zaključivanje dođu do rešenja problema.

U ovom tekstu predstavićemo vam igricu kojom smo oduševljeni i koju možete pronaći u radnji KLIQER shop. Ova prodavnica proizvodi i prodaje pametne igračke i igrice. Više o radnji pročitajte u tekstu

Svet pametnih igračaka – Kako uposliti dečiji mozak kroz igru?

Njihove društvene igre podstiču socijalnu interakciju, sposobnost strateškog planiranja, povećavaju koeficijent inteligencije, razvijaju verbalnu i neverbalnu komunikaciju i emocionalnu inteligenciju.

Igrica koju vam danas predstavljamo je izazov za dečiji (a i vaš) mozak, jer je potrebno proći kroz lavirint, a samo jedno rešenje postoji. Postoje nivoi koji su naravno poređani po težini od najlakših do najtežih.

Ukupno ima 60 nivoa, ili kako oni to vole da kažu izazova za dete. Dete će na zabavan način razvijati svoje kognitivne sposobnosti, moraće da razmišlja, bude fokusiran i skoncentrisan.

Krenite u zajedničku avanturu sa svojim mališanima i zabavite se kao nikad do sad.

Mislili ste da je ovo sve? A ne. U našoj kućnoj kolekciji imamo još igračaka iz ove radnje, ali o tome drugom prilikom.

Do sledećeg moždanog kliQeranja.

Vaše Kockice

 

Izvor slika: arhiva Kockica

Spread the love
  •  
  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •