mamurluk, prirodni recepti, đumbir, kockice zivota, kockice života

Period praznovanja je stigao, kao i period lumpovanja. Da li ste za česta nazdravljanja ili samo za po koju čašu nekog dobrog vinca – nije važno, koliko je važno kako ćete se izboriti „Dan posle” kad se pojavi mamurluk.

Donosimo vam  PET  SAVEZNIKA  u borbi protiv mamurluka, a vi izaberite kojem ćete se prikloniti.

Alkohol izvlači tečnost iz vašeg organizma i ne čudi što telo dehidrira nakon ludo provedene noći uz alkohol. Ono što je bitno jeste što pre nadomestiti izgubljenu tečnost vašem organizmu. To ćete najbrže postići tako što ćete početi sa unosom vode od samog jutra.

Činjenica je da savet da pijete čašu vode posle svakog gutljaja pića tokom noći nema smisla, jer realno ne znamo osobu koja bi pristala na to. Tako da bi naš savet bio: otpočnite naredno jutro sa vodom i pijte je što više možete u toku dana.

Šargarepa u miksu sa đumbirom i jabukom

Đumbir je odličan za ublažavanje mučnine ukoliko se ona pojavi i umiriće želudac, tako da vam predlažemo da napravite miks ove tri namirnice i uživate u onom što će vam pružiti.

Čaj od đumbira sa limunom

Već smo napomenuli da je đumbir melem za vaš stomak ukoliko mučnina ne popušta. Čaj je napitak koji uvek prija i koji treba da uvrstite u svakodnevnu vašu rutinu. Prokuvajte vodu, ubacite par kriški svežeg đumbira koji ste iseckali i iscedite pola limuna u to. Osvežiće vas i biti pravi lek za vaš stomak.

Dobra stara narandža

Sok od narandže je jedan od napitaka koji nema ko ne voli i kome ne prija. Osvežavajući, sa puno vitamina C i sa dovoljnom količinom prirodnog šećera koji će vam povratiti izgubljenu energiju.

Miks cvekle i narandže

Za narandžu smo već spomenuli da je bogata vitaminom C i da prija svakom organizmu. U ovoj kombinaciji, ona pomaže da cvekla bude pitkija. Na ovaj način čak i oni koji nisu ljubitelji cvekle mogu da je popiju. Cvekla je bogata protivupalnim sastojcima i u miksu sa dodatnom dozom vitamina C biće pravi melem za vaš organizam. Ujedno i vaš spas za mamurluk.

Detoks uz sok od paradajza i limun

Poznato je da je paradajz namirnica bogata natrijumom, kalijumom i likopenom koji je odličan pri detoksikaciji organizma kao snažan antioksidant. Sok od paradajza sa limunom pružiće vašem „ranjenom“ telu odličnu prirodnu infuziju uz vitamin C iz limuna.

Brinite o svom telu i pomozite mu da se u što kraćem vremenskom roku oporavi i nadoknadi kako izgubljenu tečnost, tako i izgubljene elektrolite. Napravite napitak koji vam prija, ušuškajte se u domu i resetujte vaš sistem uz tradicionalne novogodišnje filmove ili neku dobru knjigu.

Jer, kako kažu valja se lagodno započeti nova godina 🙂

Vaše Kockice

 

Izvor slika: Yandex

Spread the love
  •  
  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •