testenine taljatele orasi avokado

Mi smo veliki ljubitelji svih vrsta testenina, pasti.. i to mislimo ljubitelji sa zaista velikim slovom Lj. Stoga i ne čudi još jedan predlog koji Kockica sprema za vas. Testenine, tj. taljatele, orasi i avokado – rezultat je brzo, sitasto, a ooooodlično jelo taljatele sa orasima.

Koristili smo pastu, koju volimo da nabavimo od naših sugrađana Pastai testenine i zaista sve preporuke za njihove proizvode. Inače, praktikujemo da vam preporučujemo samo one proizvode koje i mi koristimo. Ono što spomenemo, znači da je zadovoljilo naša čula. Ovaj put smo se odlučili za taljatele od spanaća, što priznajemo deci nikako nije bilo primamljivo, ali mi odrasli smo sve smazali. 

Potrebni sastojci:

  • Taljatele
  • Avokado namaz
  • Paradajz
  • Orasi
  • Tahini
  • Malo soli, biber

Priprema jela

Što se tiče pripreme obroka, taljatele se kuvaju prema uputstvu koje se nalazi na svakom pakovanju. Pakovanja su zaista odlično odrađena, sigurni smo da nećete omanuti ukoliko budete pratili njihova uputstva i navedeno vreme pripreme. 

Kako bi testenine (taljatele) bile gotove, potrebni su orasi, avokado i tahini pasta. Od avokada ćemo praviti namaz i to na vrlo jednostavan način. U blenderu dobro izmiksate avokado, skuvane leblebije, maslinovo ulje, malo soka od limuna, obavezno beli luk, so i biber. Za detaljan postupak, ostavljamo link ka članku na našem sajtu.

Recept za zdrav namaz od avokada

U činiji pomešajte avokado namaz, malo tahini paste, a od začina klasika malo soli i bibera. Nismo miksali ostale začine, jer dodajemo mlevene orahe kad se to sve dobro sjedini i promeša. Na kraju iscedimo sok od limuna, tek toliko da nam zamiriši i zakiseli taljatele. Nama u poslednje vreme prija limun sa pastama, ali naravno, vi to možete preskočiti.

Iseckajte paradajz na kriške, stavite ga od gore i na taj način obogatite vašu trpezu. Uvek glasamo za boje u tanjiru 🙂

Potrudite se da lepo servirate, jer čovek koliko jede čulom ukusa, toliko i čulom vida 🙂 Obezbedite sebi potpuni užitak, sedite za trpezu ispred svog tanjira, ne „letite“ po stanu sa tanjirom u ruci. Jedite polako, gledajte šta jedete i pažljivo svaki zalogaj „obradite“. Na taj način unećete manje hrane, pre ćete se zasititi i bićete zadovoljni sobom, a vaš organizam i telo znaće to da nagrade.

Prijatno i uživajte do sledećeg recepta. Pozdravljaju vas Kockice

Isprobajte odličan recept: Salata sa prokeljom koju ćete obožavati

Slike: arhiva Kockica

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •