Mafini su odlična varijanta kako za doručak, užinu ili za večeru. Prilagodljivi su svakoj vrsti kuhinje, klasičnoj, vegetarijanskoj, hrono, bezglutenskoj, tako da su omiljeni kod “kuvarica”. Sastojke je moguće menjati i korigovati sa onim namirnicama koje želite, pa su brojne varijante.
Sastojci:
- 12 jaja (za modlu od 12 mfina)
- 1-2 šolje slabomasnog sira
- 1-2 mlada luka (zelena perca luka)
- ½ crvene paprike
- iseckana slanina ili šunkarica ili kobasica
Slani mafini – priprema
U modlu za mafine staviti papirne korpe za pečenje. U svaku od njih na dno staviti sitno isečenu slaninu (ili ako više volite šunkaricu ili kobasicu). Na to dodati isečenu papriku i mladi luk. Neka bude 2/3 popunjen kalup, a ostatak neka ostane za umućena jaja.
Posebno ulupati jaja i posoliti ih, dodati biber (ako želite) i uliti pripremljenu smesu u modlu. Neka modla bude puna ¾ (poenta je da ne napunite do kraja modle, jer će mafini narasti).
Staviti u rernu da se ispeče. Mafini su gotovi za 20 minuta, služiti dok je toplo uz čašu jogurta.
Pročitajte sledeći recept: Danski ražani hleb
Prijatan doručak uz Kockice života
izvor: kalynskitchen.com