Kad nestane ideja šta biste mogli pripremiti za ručak, novi predlog uvek dobro dođe. Da li ste probali kiselo-slatku varijantu sosa, koji odlično ide uz ribu? Danas je riba za ručak i recept losos u kiselo-slatkom sosu. Za pripremu vam treba par namirnica:
Sastojci:
- 2 kašike meda
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika sirćeta
- 1 velika glavica belog luka
- 2 isečena fileta lososa (oko 400 gr)
- maslinovo ulje
- so
- biber
- susam
Isprobajte odličan recept sa ribom: Riba sa italijanskim sosom
Priprema:
Losos izvadite iz frižidera i neka odstoji na sobnoj temperaturi oko 20 minuta. Očistiti filet ako treba i papirnim ubrusom pokupiti vodu. Losos posoliti i pobiberiti po želji. Pripremiti tiganj i na ulju i umerenoj temperaturi peći filet lososa oko 3 minuta na jednoj strani, a zatim na drugoj.
U posudi napraviti preliv, tako što se pomeša med, soja sos, sirće i izgnječen beli luk. Kuvati preliv oko 1 minut, a kada se sos zgusne sve skloniti sa šporeta. Ukoliko procenite da treba dodati vode, dodajte 1 kašiku vode i sklonite sa vatre.
Servirajte filet na tanjir, pa preko prelijte napravljen sos iz tiganja. Ukoliko volite, dodajte malo semenki susama i ručak je serviran.
Probajte: Zapečene ćufte iz rerne
Prijatno uz Kockice života
izvor slika: arhiva Kockica