Pravljenje kolača može da bude zabavno, čak i za one koji to ne umeju. Ovo je recept koji će uvek uspeti, samo se držite mera, tačno gledajte na sat kada vadite mafine iz rerne i nema greške. Recept je proveren, a mafine vole i mali i veliki.
U sredini, unutra, mafin će ostati malo nepečen, ali ovo ne treba da vas brine. Kada se mafin ohladi, sve ćete smazati. A sada pišite recept i ništa nismo preskočili 🙂
Potrebni sastojci za mafin:
- 4 jajeta
- 160 gr šećera
- 120 gr brašna
- 220 gr margarina ili putera
- 200 gr čokolade
Probajte još jedan slatki recept: Lava cake
Priprema mafina:
Prva stvar koja treba da se uradi jeste da se otopi margarin sa čokoladom. Stavite u šerpu i na laganoj temperaturi otopite. Ostavite sa strane da se malo ohladi i za to vreme umutite jaja, šećer i brašno. Kada se smesa lepo sjedini, dodajte otopljenu čokoladu sa margarinom i mikserom još malo razmutite da se sve lepo sjedini.
U modlu za mafine stavite ukrasne korpice i u njih ulijte testo. Peče se 10 minuta na 200 C i ni minut više. To je jako važno ispoštovati. Kada je gotovo, izvadite iz modle i od gore ukrasite šlagom ili topljenom čokoladom, kako vam je po volji.
Mafini su sigurno uspeli, samo pazite ima svega 12 komada i brzo zgrabite jedan za sebe.
Vaše Kockice života