Sastojci:
- 220 gr mlečne čokolade
- 1 šolja orašastih plodova (orasi, lešnik, badem)
- 1 šolja slatke pavlake
- 3 kašike kakao
Priprema:
Orašaste plodove staviti u tiganj i blago ih propržiti. Kada se prohlade, staviti ih u blender i zajedno sa 100 gr čokolade blago usitniti, da ostanu sitni komadi.
Fil:
U šerpi na laganoj vatri otopiti 120 gr čokolade sa slatkom pavlakom, stalno mešajući dok se ne dobije kompaktna masa (paziti da ne provri) i dodati kakao.
Ostaviti da se dobro ohladi, najmanje 2 sata u frižideru.
Pripremiti 6 staklenih šolja i na dno staviti usitnjene orašaste plodove, a preko dodati pripremljen krem.
Ostaviti još najmanje 1 sat u frižider da se od gore uhvati blaga korica i nakon toga odmah služiti.
PROČITAJTE I OVAJ RECEPT: Beli mus od čokolade
Prijatno uz Kockice života
Izvor: www.ghirardelli.com