Za pravljenje pudinga je potrebno:
- 600 ml mleka
- 5 kašikica šećera
- 2 kašikice kakaoa
- 6 do vrha punih kašikica griza
- 40 gr čokolade
- Korica i sok od narandže
- Vanilin šećer
- Do vrha puna kašičica putera
Za dekoraciju
- Oljuštena narandža
- Kakao
Uz stalno mešanje kuvajte na laganoj vatri mleko sa šećerom, vanilin šećerom, koricom pomoradže, grizom i kakaom. Kada smesa počne da se zgrušava, sklonite sa vatre i dodajte iseckanu čokoladu. Kada se čokolada rastopi, iscedite sok od pomorandže i na kraju dodajte kašičicu putera.
Smesu razdelite u odgovarajuće čaše i dekorišite kriškama narandže i od gore malo pospite kakao.
OBAVEZNO PROČITAJTE I: Lisnato testo sa kremom i svežim jagodama
Prijatno uz Kockice života