LEGO, DIY deca, mama blog, roditeljstvo, kockice zivota, kockice života

Možda će se nekom učiniti nekreativna aktivnost kojom smo se bavili i nezanimljivom, ali čikamo vas da isprobate i da vidite sa kojim zadovoljstvom će dete da odgleda snimak. Vodili smo se time da pokažemo detetu na koji način nastaju video snimci sa LEGO kockicama kojima je preplavljen internet.

Priznajemo, ovo je bila zanimacija muškog dela našeg kreativnog kutka, a mi smo tu da podelimo to sa vama.

Dečija pažnja je na zavidnom nivou, jer da bi nastao finalni proizvod potrebno je vreme i dosta truda oko pripreme. Prvo je potrebno pronaći sve delove za ono što se sastavlja, sve čak i do najsitnijeg delića mora biti na stolu.

Zatim treba vežbati dečije strpljenje, jer posle svake promene i dodavanja novog delića, potrebno je fotografisati promenu. I onda zamislite koliko puta dete mora da sačeka kako bi priveo posao kraju.

A priznaćete, strpljenje je nešto što deci nije jača strana.

Takođe, ono što je njima teško jeste da ne pomeraju budući finalni proizvod sa mesta koje smo označili kao „pogodan kadar“. U našem pravljenju filmića i u našem video-producentskom timu to je bio najteži deo. Što ćete moći i da vidite na snimku. Rečenica „Vrati, ne pomeraj ga! je izrečena milion puta.

Misija ravna nemogućem.

Uzbuđenje i nestrpljivost da vide kako će sve ispasti je bila neopisiva. Komentar lego-fana po završetku je bio: „A znači tako to ide?

Deca vole kada im pokažete kako se nešto pravi, pogotovo ono čime se oni svaki dan služe. Sigurni smo da će svako naredno gledanje nečega sličnog biti iz potpuno drugačije dečije vizure.

 

Naravno, kad su se strasti stišale, odzvanjalo je pitanje: „Kada ćemo ponovo nešto praviti?“

Do sledeće zanimacije, pozdravljaju vas Kockice 🙂

Pripremili smo za vas još ideja: Kako napraviti magične pozivnice za dečiji rođendan?

 

Naslovna slika: Pixabay

Spread the love
  •  
  • 10
  •  
  •  
  •  
  •  
  •