kreativnost,crtanje kamenčića,kockice zivota,kockice života

Da li je kamen koji nađete na plaži, ulici, dečijem igralištu samo kamen za vas? Da li možete da vidite šta sve on može da postane? Samo uz malo truda i pomoći nekog sa strane, taj kamen može biti najlepša kućica u kraju. Najlepši dvorac začarane princeze. Najbrži trkački auto. Najlepši brodić na pučini mora.

Kod nas rastu jabuke

Zaplovite sa nama u još jedan svet mašte.

Tako vam je i sa ljudima. Uz nečiju pomoć, podršku, vetar u leđa, možete da se oblikujete u sve ono što želite. Naravno, samo ako to i vi želite i radite na sebi. Okružite se onim ljudima koji vas čine najlepšom verzijom sebe. Pogledajte malo dalje od toga što je ispred vas, zagrebite dublje i otkrićete čitav jedan novi, neotkriveni i čarobni svet koji vas čeka.

Pogledajmo zajedno kako smo se mi igrali i stvarali našu magiju i čaroliju.

Potreban materijal

Kamenčići raznih oblika, struktura, veličina. Akrilne boje. Silikonski pištolj i patrone. Male šperploče. Šišarke. Kinoa. Školjkice razne. Perlice raznih boja i oblika. Dugmići. Pirinač. Gel olovke.

Napomena: kamenčići mogu da se boje i običnim temperama, ali neke boje neće biti upečatljive i neće biti tako postojane kao akrilne boje. Najbolja varijanta su olovke koje mogu da podrže crtanje po kamenju, zbog sitnih detalja koje je teže izvesti sa četkicom. Mi smo ih napokon nabavili u raaaaznim bojama, tako da očekujte novine na našem sajtu 🙂

Ono što ja učim svoju decu jeste da ne slušaju druge koji ne mogu da vide dalje od tog kamena. Ako oni vide samo kamen, to je onda njihova stvar. Važno je da DETE vidi u šta može da se pretvori sivi bezlični kamen. 

Zato i uživam dok oni stvaraju zajedno sa mnom.

Učite to svoju decu, važno je da znaju da MOGU DA SE OBLIKUJU KAKO ZAMISLE I DA POSTANU SVE ŠTO POŽELE.

Svi biramo kakve ćemo naočare staviti dok gledamo taj kamen, od toga i zavisi šta vidimo.

U našem svetu sve je moguće, magično i čarobno, a ako ponekad i nije, mi skockamo da bude 🙂

Kockice Života

Spread the love
  •  
  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •