prirodna kozmetika,opekotine od sunca,kockice zivota,kockice života

Sigurni smo da ste bar jednom u životu osetili bolne momente kada preterate sa izlaganjem na suncu. Tada vam je potreban neki preparat koji će odmah delovati i koji će ublažiti bol i zategnutost kože. Navešćemo vam recept za tonik koji možete sami pripremiti i uvek imati pri ruci.

Iako je boravak na svežem vazduhu i suncu od presudne važnosti za naše zdravlje i vitalnost, morate biti pažljivi i obazrivi. Zaštitne kreme koje su nam dostupne i koje kupujemo, pružaju nam lažan osećaj sigurnosti prilikom boravka na suncu. Brojka koju svi tražimo na pakovanjima (20, 30, 50) mislimo da nam omogućava celodnevni boravak na suncu, čak i kad ono najviše prži.

Ono što se neretko dogodi jesu problemi nakon dolaska sa plaže u sobu. Tad uviđamo grešku koju smo napravili i pokušavamo nekako sanirati problem. Bolna koža je crvena, zategnuta i važno je pružiti joj ono što joj prija, kako bi crvenilo što pre prošlo. A i vi mogli da pregrmite noć.

Kako kožu negovati iznutra, sa kojim namirnicama i kako osnažiti imunitet pisaćemo u drugom tekstu. Ovde ćemo vam dati predlog kako sanirati crvenilo i opekotine na prirodan način. Naravno, pripremljeni tonik možete poneti na put sa vama i držati ga u frižideru, za svaki slučaj.

Za pravljenje tonika potrebno je:

Saznajte nešto više o uljima: Šta su to prirodna ulja i zašto su važna?

Način pripreme tonika:

Tonik se priprema tako što se svi sastojci pomešaju i flašica u koju su sastojci sipani dobro se promućka.

Tonik naneti na opečenu kožu u debljem sloju i ostaviti da odstoji kako bi koža upila ono što joj je potrebno. Nežnim pokretima, tapkajući lagano ukloniti maramicom višak, bez trljanja.

Flašicu držati dobro zatvorenu u frižideru.

Za opekotine na koži možete koristiti i obloge od čaja od nane i crnog čaja, na isti način kao i tonik. Takođe, opekotine od sunca možete sanirati i sa starim dobrim oprobanim receptom, sa punomasnim jogurtom.

Vodite računa pri izlaganju suncu, budite umereni i negujte kožu na najbolji mogući način, kako bi vam ona uzvratila zdravim izgledom.

Za uživanje u letnjim danima pišu za vas Kockice Života

Pročitajte kako da negujete kožu bez štetnih sastojaka: Napravite sami ulje za negu kože

Napomena: Budite uvek obazrivi i testirajte sa malom površinom kako vam koža reaguje na biljna ulja. Nemamo svi iste tipove kože, tako da treba uvek biti pažljiv i ne preterivati odmah bez testiranja.

Photo izvor:

https://yandex.com/images/

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •