renoviranje kupatila, pločice, tuš kabina, kada, ventilacija, renoviranje, odlaganje stvari

Kada želite da renovirate kupatilo, pojavi se mnogo stvari o kojima treba da razmišljate. Razlog za renoviranje je obično staro i dotrajalo kupatilo koje želite da osvežite i učinite ga funkcionalnijim. Pored kućnog budžeta koji će biti presudan za renoviranje, treba staviti svoje ideje na papir. Pisanje liste stvari koju treba da obavite je dobra navika, jer kada renoviranje započnete, tada u velikoj žurbi, možete da zaboravite neke važne stvari.

O čemu treba voditi računa prilikom renoviranja kupatila?

renoviranje kupatila, pločice, tuš kabina, kada, ventilacija, renoviranje, odlaganje stvari
Kupatilo u potkrovlju

Adekvatna ventilacija

Ovo je posebno važna stavka u kupatilu. Upravo je sada momenat da prilikom renoviranja ispravite ono što vam je smetalo. Ako nemate prozor ili uređenu ventilaciju, sada je trenutak da se ova stavka reši. Kada završite jutarnje tuširanje, bilo bi lepo da imate prozor koji će pomoći da vodena para izađe napolje. Pravljenjem prozora, pločice se neće magliti i na njima skupljati voda, jer voda vremenom pravi buđ na pločicama. Ukoliko nemate mogućnost za prozor, dobro rešenje je ventilacija. Jak ventilator će izduvati svu paru iz kupatila.

Tuš kabina

Da li ste razmišljali da umesto kade stavite tuš kabinu? U današnje vreme ovo je dobro rešenje za brzo tuširanje u kupatilu. Iskreno, preispitajte sebe koliko često ste uživali u napunjenoj kadi i opušteno leškarili u njoj? Tuš kabina može biti dobro rešenje za mala kupatila. Stavljanjem tuš kabine dobiće se veći korisni prostor.

Izbor pločica

Prilikom izbora pločica povedite računa o boji koja će preovladavati. Potrebno je izabrati pločice u skladu sa idejom kako novo kupatilo treba da izgleda. Izbor pločica može da predstavlja i tešku odluku, posebno ako ste neodlučni. Savet, izaberite blage tonove i nećete pogrešiti.

renoviranje kupatila, pločice, tuš kabina, kada, ventilacija, renoviranje, odlaganje stvari
Detalji u kupatilu

Boja u renoviranom kupatilu može da se reši šarenom bordurom ili nekim detaljem u boji. Nekad je najjednostavnije rešenje i najbolje.

Prostor za odlaganje stvari

Renoviranjem kupatila možete rešiti problem prostora za odlaganje stvari. Napokon se ukazuje prilika da dobro osmislite raspored u kupatilu.  Ukoliko prostor dozvoljava, organizujte odlaganje stvari, kao što su peškiri i kućna hemija. Ukoliko ste kadu zamenili tuš kabinom, imate prostora da osmislite rešenje za ovaj deo kupatila.

 

PROČITAJTE I OVAJ ČLANAK: Kuća u Beču okupana bojama Hundertwasserhaus

 

Vaše Kockice života

 

 

Izvor slike www.homedit.com

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •