recept, boranija, kuhinja, recepti, ručak, kockice života, kockice zivota

Boranija je povrće koje smo kao mali jeli na neki način pod „prisilom“, odnosno pod maminim nadzorom kako ne bi završila preko terase 😉

Tek je kasnije spontano došla u naš dnevni jelovnik i uspeli smo da je zavolimo. Sada, kada je ljubav obostrana, uživamo da je spremamo na sve načine i kao prilog i kao glavno jelo.

U ovom receptu predstavićemo vam jedan od načina pripreme boranije, koja može da se služi kako topla, tako i hladna. Takođe, u zavisnosti da li se služi uz nešto, uvek je pogodna kao lagana večera ili obilan ručak.

Pogledajte predlog za zdrav obrok: Kako da zdravlje napuni vašu kašiku – Čorba od sočiva

Potrebne namirnice:

  • Boranija (3 šolje)
  • Maslinovo ulje (1 supena kašika)
  • Beli luk (2 češnja, očišćena i iseckana)
  • Koren đumbira (po ukusu)
  • Susamovo ulje (1 kafena kašikica)
  • Soja sos (2 supene kašike, ali prilagodite vašem ukusu)

Zagrejte se u ovim hladnim danima: Zavirite u tanjir zdravlja – topla paradajz čorbica gluten free

Postupak pripreme:

Boraniju operite i pripremite je za upotrebu. Kuvajte je na pari kratko, svega 4 – 5 minuta. Za to vreme, zagrejte maslinovo i susamovo ulje i dodajte im luk. Mešajte stalno, sve dok luk ne poprimi zlatkastu boju (2-3 minute).

Pomešajte đumbir i soja sos i tu mešavinu dodajte u šerpicu koja je na šporetu i u kojoj je maslinovo ulje na vatri. Vodite računa da je potrebno stalno mešanje. Nakon 2 – 3 minute, odnosno kada ispari tečnost, skinuti sa šporeta i preliti po boraniji.

Ostaviti par trenutaka kako bi se svi ukusi izmešali i kako bi orijent preuzeo primat.

Nadamo se da ćete isprobati ovaj recept i obavezno nam javite utiske.

Prijatno uz Kockice

 

Izvor slike: Yandex

Izvor: Wholefoods Cookbook, Nicola Graimes

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •