terasa, balkon, uredjenje, dom, kuća, stan, kockice života, kockice zivota

Ukoliko volite da popijete kafu ili čaj na terasi, hladniji dani ne treba da vas oteraju sa terase. Jesenji dani su došli, a boravak napolju ne mora da prestane. Ukoliko volite terasu, možete je preurediti tako da i dalje bude vaše omiljeno mesto za opuštanje. Hladniji dani ne znače da terasu više ne koristite, već da je preuredite tako da vam boravak na njoj bude prijatan.

Pripremite topao čaj i popijte ga na terasi. Tamo vas čeka omiljeno mesto sa lepim pogledom. Jednostavno je i dajemo vam par saveta kako da je sredite da vam bude prijatno i toplo i tokom hladih dana.

Pogledajte kako u Milanu izgleda kombinacija zgrade i zelene džungle: Vertikalna šuma u sled urbane džungle Milana

 

Kako terasa ili balkon mogu biti prijatni i kada je hladno? Hajde zajedno da pogledamo neke ideje!

Balkon za vreme hladnih dana

Balkon je mali prostor koji treba svakako opremiti. Šta staviti na balkon? Uzimajući u obzir veličinu, najbolje je staviti mali sto ili sto prislonjen uz zid, kako bi zauzimao što manje mesta. Uz sto postavite jednu ili dve stolice. Možda će vam biti bolje da postavite praktičnu sofu, koja će na najbolji način popuniti prostor i omogućiti udobno mesto za opuštanje. Prekrijte vaše stolice ili naslone sa jastucima i prebacite preko njih  toplo ćebe ili prekrivač od veštačkog krzna. Sa toplim ćebetom, boravak na terasi će biti prijatniji, a čaj u ruci će vas dodatno grejati. Predlažemo da na balkon stavite tepih, koji će grejati hladne noge i dati vašem prostoru toplinu i udobnost.

Pogledajte kako na terasi napraviti baštu: Zelena oaza doma mog

Terasa

Terasa je veći prostor od balkona i na nju možete da postavite više stvari. U zavisnosti od ličnog ukusa, možete staviti drvene stolice ili klupe, tapacirane sofe ili ležaljke, manje ili veće stolove i svakako udobne stolice. I ovde je neizostavan detalj pleteni, topao prekrivač ili prekrivač od veštačkog krzna i udobni jastuci u koje možete zaroniti i lepo se ušuškati. Nemojte da zaboravite da ovom jesenjem ambijentu dodate poneku sveću ili prigušeno svetlo i ambijent će delovati romantično.

Izaberite neku od ideja, preuredite terasu i uživajte u hladnim danima sa toplim čajem u rukama.

Kockice života

 

izvor slika: https://www.digsdigs.com/, https://www.yandex.com/

Spread the love
  •  
  • 16
  •  
  •  
  •  
  •  
  •