venecija, karneval, putovanje, maske, kanal, gondola, gondolijer, februar, murano

Kako? Busom, autom, stopom, biciklom…

Kuda? Venecija.

Kada? Od 27.01.2018-13.02.2018.

Kada otputujem negde osetim se živom… dišem… upijam slike…

Put u Veneciju zvuči uvek lepo i romantično, a ukoliko se sada odlučiš da otputuješ u ovaj grad  iznenadićeš se!! U Veneciji te čeka karneval na ulici!! I svi učestvuju u njemu i stari… i klinci… i stranci … i domaći, svako  tu udiše miris mora, „izdiše” dobro raspoloženje, voda je okolo, gondolijeri voze kanalima, a turisti lutaju ulicama.

Možda nisi planirao da sada otputuješ na more, ali ovo je jedan poseban doživljaj. Ljudi obučeni u kostime šetaju ulicama. I stvarno su se spremili za karneval… birali su vreme kada će biti ovde… smišljali kostime koje su napravili… odabrali su lepo i veselo društvo i stigli su u najlepši grad Jadrana.

Karneval u Veneciji
Karneval u Veneciji

Kada budeš tamo treba da uradiš par stvari: Da obučeš svoj kostim koji si osmislio i šetaj ulicama, videćeš kako ćeš se sa ljudima lako sporazumevati i pozdravljati osmehom. Biće ti super!! Prošetaj do crkve Santa Maria della Salute i izrecituj stihove Laze Kostića koje je napisao Lenki Dunđerski, stihovi koji opisuju lepotu crkve i ljubav prema ženi.

…da u sve kute zore zarude,

Da od miline duši polude,

Santa Maria della Salute..

Moraš da popiješ kafu u Veneciji pa izaberi lokal koji nije na glavnom trgu i koji nije prepun turista, već malo istražuj, proviri u haustore i pronaći ćeš tamo pravo mesto za uživanje. Osnovno pravilo je: gledaj gde su lokalci i  tamo je sigurno dobra kafa.

 

OBAVEZNO PROČITAJTE I: DIVČIBARE POD SNEGOM

Šetnja uličicama će te iscrpeti, pa treba nešto i pojesti. Potraži mesto sa dobrom klopom, a prepoznaćeš ga tako što te ka njemu mami lep miris koji budi tvoj stomak još više. Obično su takva mesta van najprometnijih ulica kojima idu turisti, restorani  su jako mali i sve se brzo dešava. Nema tu puno mesta, par stolova da se sedne i ako imaš sreće da ugrabiš jedan za sebe ili ako imaš manje sreće, šank ili pult gde možeš da se smestiš i da klopaš. Izaberi musaku sa plavim patlidžanom, stani sa strane i uživaj u eksploziji ukusa. Samo da napomenem, nikad bolju musaku u životu nisam jela!!

Poseti galeriju Pegi Gugenhaim jer ćeš uživati u samoj galeriji i bašti koja ti pruža predivan pogled na kanal. Pegi je bila veliki ljubitelj umetnosti i veliki kolekcionar i otkrićeš jedno neobično mesto. Veruj mi nećeš zažaliti.

Spremi torbu, ubaci kostim i ludo se provedi žele vam Kockice života

Karneval u Veneciji
Karneval u Veneciji
Karneval u Veneciji
Karneval u Veneciji
Karneval u Veneciji
Karneval u Veneciji
Karneval u Veneciji
Karneval u Veneciji
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •