Uskršnje korpice, uskršnjih jaja, na stolu

Uskršnje korpice? Da li vam zaista i to treba? Pa bilo bi lepo napraviti ih i smestiti u njih tu lepotu od uskršnjih jaja.

Odradili ste sve što je trebalo za Uskrs: nabavili jaja, išarali jaja, uneli praznični duh u svoj dom sa uskršnjim dekoracijama i sad još treba uskršnja jaja smestiti negde. Ali ne bilo gde. Korpice moraju biti lepe, originalne i u duhu praznika koji nam stiže – Uskrs.

Ideje za farbanje jaja možete pogledati na sledećem linku.

Pokazaćemo vam kako smo se mi zanimali i kakve korpice su „dom“ za naše šarenilo. Kod nas inspiracije ne manjka, mašta radi 24h/7dana u nedelji, što i vama toplo preporučujemo.

 

Romantika na stolu

Romantika na stolu

Potreban materijal: drveni štapići, hameri u boji, satenska trakica, dugmići (razni oblici i boje), perlice, mašnice, spajalica, silikonski pištolj + patrone.

Za ovu korpicu potrebni su vam drveni štapići od sladoleda. U knjižarama ima u ponudi štapića koji su u raznim bojama, a mi smo se ovaj put odlučili za zelenkasto – plave boje. Dno smo napravili od malo debljeg hamera i pričvrstili da sa silikonom. Prvo se napravi prsten od hamera, pa se na njega lepe štapići u krug.

Naravno da je svaki detalj moguće zameniti sa nekim drugim detaljom koji imate u kući, pri ruci, nema potrebe da kupujete nove.

Uskršnje korpice, uskršnjih jaja, na stolu
Romantika za Uskrs
Uskršnje korpice, uskršnjih jaja, na stolu
Uskršnja romantika

Cveće, leptiri, sunce

Potreban materijal: hameri u boji, hameri sa dezenima, papirna trakica, drvene perlice, silikonski pištolj + patrone (može i lepak, ali ja sam radila sa silikonom).

Cvetni uskrs
Uskrs sa cvećem

 

Za ovu korpicu ne treba neko posebno uputstvo. Napraviti valjak od hamera, izrezati za dno, saviti i zalepiti krug kao dno. Detalje koje ćete lepiti po korpici su proizvoljne i puštamo vam da sami birate. Ovde je prikazana samo jedna od varijanti.

 

 

Uskršnje boje na stolu

Potreban materijal: hamer u boji, štapići u bojama, drvene perlice, papirna trakica, veštačko cveće, silikonski pištolj + patrone.

Korpica
Korpica
Proleće u vašem domu

Lepo, šareno, veselo, kako i treba da bude za praznik u vašem domu. Napraviti valjak od hamera i oko njega zalepiti ukrasne obojene štapiće. Zalepiti dno i iseći višak hamera ako viri. Od kartončića napraviti ručkicu, obložiti je ukrasnom trakicom. Detalje koje ćete staviti zavisi od vašeg ukusa.

 

 

 

Proleće na stolu

Prolećne boje
Praznično šarenilo

 

Potreban materijal: hameri u boji, penasti hamer, drvene perlice, silikonski pištolj + patrone.

Napraviti od hamera u boji kutijicu i zatim je obložiti sa penastim hamerima. Mogu se iseći svakakvi oblici, zavisi šta ste zamislili. Kod nas je ovaj put proleće na stolu, cveće, trava, leptirići, suncokret, ptičica.

 

Nadamo se da ćete biti kreativni i ulpšati vaš dom.

Ostalo nam/vam je samo da se uživa sa nama/vama dragim ljudima i da se čeka sutrašnji praznik.

Vaše Kockice

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 10
  •  
  •