Kreativnost na delu, kućne radionice za decu, 8 mart, budite kreativni

Međunarodni dan žena ili 8.mart je dan koji je posvećen ženama. Kod nas u kući nema pravu simboliku – borbu za polnu ravnopravnost, već je nedelja (a ne dan!) kreativnosti.

To je period kada se u našoj kući pravi, stvara, kad se organizuju naše “privatne” kreativne radionice.

Pravim.. bojim.. lepim .. stvaram
Pravim.. bojim.. lepim .. stvaram

Tad na prstiće brojimo nama drage pripadnice ženskog pola: babe, teta, strina, vaspitačice.. koje ćemo obradovati poklonima.

Nabavimo dobru glinu, jer iskustvo nas je naučilo da se jako razlikuju po kvalitetu i da je sa nekom glinom lakše raditi. Pogotovo deci, koja još uvek nemaju snagu.

Kod nekih proizvođača navodi se da je potrebno peći proizvode, dok ja uvek biram one gline koje mogu da se suše na vazduhu. Utisak mi je da bolje prođem sa njima, jer proizvodi manje pucaju dok se boje kasnije.

Dozvolite deci da sami stvaraju, smišljaju šta će napraviti, da barataju sa četkicama, kako bi vežbali motoriku.

Pokloni spremni
Pokloni spremni

Naravno, uvek iskoristite te momente da naučite nešto novo decu. Npr. u ovom slučaju osnovne – izvedene boje, mešajte, ispitujte ih, ali sve uz igru naravno. Deca vole da uče nove stvari, to im je u prirodi.

Ove godine smo razmišljali šta da pravimo, a da sa tim nismo već nekog obradovali. Moram priznati, nismo se još nijednom ponovili, jer kreativnost nema granice.

Odluka je pala na: činijice za sitnice, novčiće.., male vazice za visibake i ljubičice, ukrase za radne stolove (naravno sa srcima da iskažemo ljubav) i minđuše.

Deca koja su pravila su uzrasta 3 i 5 godina, ali ograničenja nema.

Materijal i postupak izrade

Materijali koji su vam potrebni za današnje kreacije su: glina, nožić, akrilne boje, perlice, šljokice, silikon..

Vreme izrade je duže, jer je potrebno da se glina osuši na vazduhu, pa se tek onda boji akrilnim bojama. Kad se akrilne boje osuše, tek onda je moguće ukrašavanje sa šljokicama, perlicama i rad sa silikonom.

Naša radionica je i ovaj put bila uspešna, oni koji su pravili zadovoljni, a naše drage žene iskreno obradovane.

Spremno za pakovanje
Spremno za pakovanje

Vaše Kockice

Ukoliko vam treba još ideja za kreativan rad sa decom, pročitajte članak OVDE.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •