Staza za autiće, auto staza, Kad tata dobije sina čuda nastaju, tata, muško

Dobio tata sina!

Ta rečenica u našoj kući imala je potpuno drugačiju konotaciju od onog stereotipa Prvo pa mora da bude muško! Nema veze sa predrasudama. Kod nas je Kad tata dobije sina – čuda nastaju!

Staza za autiće

To se samo odnosilo na to da se tati pružila prilika da se vrati u detinjstvo. Da može opet da bude dečak, ali ovaj put dečak koji može sebi da priušti čitav vozni park. Dečak koji može da ukrsti iskustvo koje mu godine pružaju i maštu koju nije napustio mali dečak u njemu.

Auto staza
Auto staza

Tata koji može da odluta, zabavi se sa svojim detetom – novim juniorom, a u isto vreme da on, senior, svom unutrašnjem junioru ispuni sve one želje koje su ostale neispunjene.

Rezultat toga: mnogo bolje napravljene garaže, putevi, raskrsnice….

Auto staza – potreban materijal

Za parking za autiće potrebna je šperploča, kolaž papir, lepak, markeri, rolna toalet papira, skalpel, makaze..

Mi smo imali parče šperploče koju smo na ovaj način iskoristili. Naravno, ukoliko je vi nemate ne treba da odustanete od zabave sa detetom. Uvek može da posluži neka deblja i čvršća kutija. Ni tu nema izgovora, jer je svaka trgovina uvek voljna da vam da jednu, pogotovo kad objasnimo za šta nam treba.

Parking
Parking

 

Hteli smo samo da vam skrenemo pažnju da se ne obazirete na greške, propuste, kojih će sigurno biti.

Sve je to deo igre i zabave. Deca takvim stvarima ne pridaju značaj.

Prepustite sve ono što možete detetu da radi, da secka, lepi, boji.. uz zabavu vežba sitnu motoriku što je jako važno za njihov razvoj. Usklađuje pokrete oka i ruku, uči boje, oblike.. Razvija maštu..

Ako i ne ispadne kako ste zamislili, opustite se i uživajte, jer ono vreme koje ste vi posvetili svom detetu i ti momenti kada ste usmereni jedno na drugo, za dete znači više nego bilo kakva garaža, put..

Zato, “alat” u ruke i krenite u akciju.

 

Vaše Kockice

Za nove ideje za razvijanje kreativnosti kod dece, pročitajte članak OVDE.

Spread the love
  •  
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •