Slani mafini za doručak,Slani mafini, doručak, mafini, slanina, kobasica, šunkarica, jaja, jogurt, kockice života, kockice zivota

Mafini su odlična varijanta kako za doručak, užinu ili za večeru. Prilagodljivi su svakoj vrsti kuhinje, klasičnoj, vegetarijanskoj, hrono, bezglutenskoj, tako da su omiljeni kod “kuvarica”. Sastojke je moguće menjati i korigovati sa onim namirnicama koje želite, pa su brojne varijante.

Sastojci:

  • 12 jaja (za modlu od 12 mfina)
  • 1-2 šolje slabomasnog sira
  • 1-2 mlada luka (zelena perca luka)
  • ½ crvene paprike
  • iseckana slanina ili šunkarica ili kobasica

Slani mafini – priprema

U modlu za mafine staviti papirne korpe za pečenje. U svaku od njih na dno staviti sitno isečenu slaninu (ili ako više volite šunkaricu ili kobasicu). Na to dodati isečenu papriku i mladi luk. Neka bude 2/3 popunjen kalup, a ostatak neka ostane za umućena jaja.

Posebno ulupati jaja i posoliti ih, dodati biber (ako želite) i uliti pripremljenu smesu u modlu. Neka modla bude puna ¾ (poenta je da ne napunite do kraja modle, jer će mafini narasti).

Staviti u rernu da se ispeče. Mafini su gotovi za 20 minuta, služiti dok je toplo uz čašu jogurta.

 

Pročitajte sledeći recept: Danski ražani hleb

 

Prijatan doručak uz Kockice života

 

izvor: kalynskitchen.com

Spread the love
  •  
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •