Priprema ribe je uvek jednostavna i ne zahteva puno vremena, a ručak je uvek odličan i ukusan. Predlažemo da u ovim letnjim danima pripremite ribu sa italijanskim sosom. Ručak vam neće oduzeti puno vremena oko 20-30 minuta.
Navešćemo šta će vam biti potrebno od namirnica.
Sastojci:
- bela riba isečena na komade (oko 500 gr)
- 400 gr paradajza
- 200 gr šampinjona
- 125 ml crnog vina
- 2 kašike limunovog soka
- 1 češanj belog luka (zgnječiti ga)
- sveži bosiljak (sitno iseckan)
- vlašac (sitno iseckan)
- ½ kafene kašikice suvog origana
- crni biber
Predlažemo da probate još jedan italijanski recept: Rižoto sa šampinjonima
Priprema ribe:
Isecite ribu na komade, tj. odreske i premažite je limunovim sokom. Zagrejte roštilj i stavite ribu da se peče po 4-5 minuta sa svake strane. Kada se ispeče ostavite je na toplom i pripremite prilog.
Priprema priloga:
U šerpu staviti paradajz sa prethodno iseckanim šampinjonima da se lagano krčka. Dodajte vino i ostale začine i ostavite na vatri oko 10 minuta. Prilog ćete poslužiti kao dodatak ribi.
U tanjir servirajte ribu, a pored dodajte pripremljen prilog i služite dok je toplo.
Prijatno uz Kockice života