Ručak – rolovani pileći batak ne zahteva veliku pripremu, svega oko 15 minuta. Gotov ručak je za oko sat vremena. Potrebne namirnice za ovo jelo:
- pileći batak sa karabatakom 1,2 kom
- slanina tanko isečena 200 g
- suve šljive 200 g
- ruzmarin veza
- majčina dušica veza
- so i biber po ukusu
Način pripreme
Pripremiti pileće batake tako što ćete ih raskostiti i nakon toga čekićem razlupati i spojiti tako da se dobije pravougaonik. Meso je potrebno začiniti solju i biberom po ukusu, posuti začinskim biljem i na samom kraju pilećeg mesa, složiti tanko isečenu salamu i na nju suve šljive, pa sve to urolati u oblik salame.
Pripremljenu rolnu pilećeg mesa umotati u foliju i peći u zagrejanoj rerni 45 minuta na 200 stepeni.
Pileću rolovanu salamu seći na tanke kriške i služiti sa pire krompirom i sosom po želji.
OBAVEZNO PROČITAJTE I: Potaž od više vrsta pečuraka i karfiola
Prijatno uz Kockice života
Izvor slike i teksta www.ukusnoibrzo.rs