Sastojci:
- 2 kg govedine u jednom komadu
- 900 gr različitog paradajza
- 2 šolje nane, krupno isečene
- 2 šolje korijandera
- vlašac, sitno isečen
Ljuti preliv
- 80 ml soka limete (5 limeta ili 1/3 šolje)
- 50 ml soja sosa
- 1 kašikica chilli sosa
- 1 glavica belog luka, izgnječenog
- ½ kašikice aleve paprike (ili manje, po želji)
Govedina se servira slabo pečena i hladna, pa predlažemo da je pripremite dan ranije i držite u frižideru do pripreme jela
Zagrejte rernu na 250 C i stavite tepsiju u rernu da se dobro ugreje. Za to vreme govedinu ostavite na sobnoj temperaturi oko 30 minuta, posolite meso, začinite ga i stavite u rernu da se peče. Pecite oko 30 minuta i na pola pečenja okrenite meso da se ravnomerno ispeče i sa druge strane.
Kada se završi, ostavite meso da se potpuno ohladi, uvijte ga u foliju i ostavite u frižider do sutra.
Ljuti dressing
Za pravljenje ljutog preliva stavite sve sastojke u činiju i napravite salatu.
Serviranje
Tanko isecite govedinu, parčad poređajte na tanjir i preko pečenog mesa stavite salatu. Sve prelijte dressingom, pa dodajte još jedan red salate i možete se poslužiti
MOŽETE PROČITATI SLEDEĆI RECEPT : Kobasice u kukuruznom testu
Prijatno uz Kockice života
Izvor: www.gourmettraveller.com.au