bezglutenska salata, kinoa, povrće, kockice zivota, kockice života

Ovo je period u kom većini nas ne prija teška hrana i kada se u baštama počinje javljati povrće. Tu mislimo na naše povrće, a ne uvezeno sa drugih podnevlja. Za danas vam preporučujemo nešto lagano, što će sigurno prijati vašem stomaku i organizmu. U pitanju je bezglutenska salata.

O glutenu možete pročitati više u članku:  Gluten – misterija današnjice.

Potrebni sastojci:

  • 50g kinoe (BEZ glutena)
  • Feta sir
  • 2, 3 paprike
  • 2 paradajza
  • malo belog luka
  • malo maslinovog ulja (može i ulje bundeve)
  • chia semenke (BEZ glutena, po ukusu)
  • so po ukusu

Priprema bezglutenske salate

Pre pripreme potrebno je kinou ostaviti u vodi da prenoći, a zatim isprati hladnom vodom (kako bi se sprao saponin). Kinoa se kuva na laganoj vatri oko 20ak minuta, proveravajte da ne ispari sva voda. Dodati u vodu luk nekih 10-ak minuta pre kraja kuvanja da kinoa poprimi ukus.

Povrće (paprika i paradajz) iseckati na sitnije komadiće, prodinstati jako kratko na tihoj vatri. Ukoliko više volite, povrće može i presno da se jede, bez bilo kakve obrade. Dodati chia semenke, feta sir iseckan na kockice i ulje.

Sve zajedno dobro promešati.

Prijatno vam žele Kockice

Informišite se o bolesti vezanoj za gluten:  Celijakija – bolest novog doba.

 

Photo izvor:

https://pixabay.com/en/salad-quinoa-salad-quinoa-vegetable-1250016/

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •