kućica za lutkice, diy, kreativan rad, kockice zivota, kockice života

Da li ste od onih koji govore: „Ma ne znam ja to da napravim, to je za one kreativce!“. Kreativnost je veština koja se može vežbati i razvijati kao i svaka druga veština i nije „rezervisana“ samo za određeni procenat ljudi.

Takođe, neki kažu da je kreativnost i genetski uslovljena, ali da se taj genetski materijal mora dobro kanalisati i podsticati.

Složila bih se sa svim napred navedenim. Obzirom da mama i tata (tj. mi) ne oskudevaju u kreativnosti, nije ni moglo ispasti  drugačije, nego da stalno radimo na tome da je i mališani uz nas razvijaju.

Kod nas se hameri nabavljaju na rolne, akrilne boje, kolaži, šljokice, perlice stalno su u korpama za kupovinu… Oni kojima je posao da svakodnevno rade sa decom, bili bi ponosni na nas. Sitnu motoriku razvijamo svakodnevno. Učenje boja, pa uklapanje tih istih boja, zatim smišljanje novih stvari, “prizivanje” ideja, seckanje, lepljenje, prostorno komponovanje.

A sve to uz igru, muziku i zabavu.

Ovaj put smo obradovali princezicu sa kućicom za lutkice (mislimo i da je bilo vreme posle brojnih garaža, puteva, raskrsnica…).

 

Potreban materijal za kućicu:

Kartonske kutije, kolaž papir (birajte pored jednobojnih i one sa dezenima, to deca jako vole), sunđer, platno, lepak, silikon, veštačko cveće, drveni štapići, perlice, kanap, čepovi, makaze.

Ne postoji ono što ne možete da upotrebite, od kutijice za čaj, preko čepa, starih majica, do sunđera.

Dodala bih još: puno STRPLJENJA  i  LJUBAVI  za onog za kog pravite.

 

 

 

Predstavićemo vam našu magičnu kućicu, deo po deo, prostoriju po prostoriju.

Uplovite sa nama u magični svet mašte.

Do sledećih ideja Vaše Kockice

Pogledajte još ideja: Kako da se zabavite sa devojčicom za vikend?

Spread the love
  •  
  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  
  •