Festival knjige, NOFEK, kockice zivota, kockice života

Ovaj vikend je pun lepih događaja i jedan je od onih kada možda imate problem: Kako postići sve? Ali, to je ono što volimo, jer čoveka održavaju i grade iznova i iznova – NOVA ISKUSTVA. Događaj koji će obeležiti vikend je NOFEK – Novosadski festival knjige.

Drugu godinu za redom organizuje se NOFEK koji će obradovati sve one koji su naklonjeni pisanoj reči. Trajaće tri dana, od 14. do 16. septembra a sve naravno sa ciljem da promoviše književnost, umetnost i kulturu.

Biće upriličene različite aktivnosti u toku ta tri dana, od gostovanja poznatih književnika, promocije mladih autora, predstava i slično.

Podržan je od strane brojnih institucija, što nas posebno raduje.

Ulazi su na sve događaje besplatni, ali želimo da istaknemo da je festival humanitarnog karaktera, tako da možete  pomoći nekom kome je pomoć preko potrebna. Pored uživanja, možete potvrditi i humanost, jer će se tokom festivala prikupljati sredstva za lečenje Dragane Stanimirov.

Organizator je Udruženje „Poenta“ a mesto dešavanja je na platou SPC Vojvodina (SPENS). Ukoliko vremenske prilike ne budu dozvolile da se uživa u lepim letnjim/jesenjim večerima, zatvoreni prostor SPENSa primiće posetioce događaja.

A čemu se posebno radujemo?

Ono čemu se mi naročito radujemo, jeste veče sa velikanom naše književnosti Matijom Bećkovićem.  Novosadski festival knjige će u nedelju, 16. septembra ugostiti ovog književnika. Najavljen je početak u 20:30h na platou ispred SPENS-a.

Mi vam toplo preporučujemo da ne propustite da „izoštrite“ vaša čula za uživanje uz poeziju velikana srpske književnosti.

Na stranici NOFEKa možete pronaći sve detaljnije informacije vezano za festival knjige, kao i satnicu sa svim događajima koji nas očekuju:

NOFEK – Novosadski festival knjige

Nadamo se lepom vremenu i uživanju u umetnosti i naravno vidimo se tamo 🙂

Vaše Kockice

Posetite još lepih događaja: Pažnja, pažnja: Novosadski korzo opet živi

 

Photo izvor:

https://pixabay.com/

Spread the love
  •  
  • 88
  •  
  •  
  •  
  •  
  •