vežbanje, trening, zdravlje, jačanje, mobilnost, mišići, fitnes, snaga, telo

Hodaćete kao medved! Čujem instruktorku kako objašnjava vežbu.

Medved? Ma šta ona to priča?

Objašnjava nam da ćemo se igrati kao što se igraju klinci, postaje mi zanimljivo i gledam instruktorku kako pokazuje vežbu.

Deluje mi jednostavno, vežba je laka, mogu ja to!!! Ahaaa samo tako izgleda!!

Nije ni malo jednostavna vežba i u njoj učestvuje svaki mišić mog tela.

Potrebno je da se namestiš kao što se klinci igraju na podu, ruke su dole, naslonjena si na kolena i ovo je početna pozicija. Nakon ovog osnovnog položaja, podigni kolena i tako na rukama, kreni u pravi pohod po sali.

Oslonac je na rukama i nogama i krećite se sinhronizovano. Prvo desna ruka napred i leva noga napred, pa leva ruka napred i desna noga napred.

Trudi se da ti kolena budu što bliža podu, jer je tako vežba teža i zahtevnija.… I tako… sve dok noge ne počnu da ti podrhtavaju.

Posustajemo polako, jedna za drugom padamo kao kruške i posle uzetog daha kreće ponovo smeh i šaljivi komentari.

NE PROPUSTITE I TEKST 5 VEŽBI ZA GLUTEUS

A sada da vam približim i sa “sportske” strane koliko je ova vežba odlična za celo telo.

Medveđa vežba spada u grupu vežbi koje aktiviraju celo telo i može da ti posluži da nadogradiš trening i poboljašaš mobilnost i snagu tela. Poza u kojoj se krećeš puzeći duž sale će aktivirati svih osam nosećih zglobova tj ramena, kukove, kolena i zglobove i aktiviraće skoro sve mišiće tvoga tela. Medvedje puzanje spada u napredniji nivo vežbanja, što znači da za početak vreme puzanja treba da bude kraće oko 1 min ili 1,5min i da vremenom, kako telo postaje snažnije, povećavaš vreme izvodjenja vežbe na veću minutažu.

Opcija

Probaj medveđu vežbu krećući se unazad ili sa strane. Pri izvođenju vežbe voditi računa da ti karlica bude u visini glave, a gledajući sa strane da ti telo bude paralelno sa podom.

 

Probaj vežbu i zabavićeš se!! Veruj mi!! vaše Kockice života

 

Photography by Hailey Wist

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •