Flamingo vežba, balans, koncentracija, jačanje tela, jačanje uma, vežbanje, kockice života, kockice zivota

Fitnes eksperti su zagovornici teorije da stajanje na jednoj nozi 15 minuta svakog dana, može da pomogne da dobijete trbušnjake (six-pack). Možda niste probali ovu vežbu do sada ili vam se činila isuviše laka pa niste ni želeli, ali je idealna za vežbanje kod kuće.

Ukoliko želite da poboljšate svoj balans ili pojačate snagu trupa, trebalo bi da probate da imitirate flamingosa, tj. da stojite na jednoj nozi. Stanite stabilno na jednu nogu, ruke lagano raširite sa strane, taman toliko da vam pomognu da održite balans tela. Kada se osećate sigurno i stabilno, zatvorite oči i ostanite u tom položaju 10 do 20 sekundi, pa zatim promenite nogu. Ponavljajte vežbu sve dok vam ova ista prija. Preporuka je da vežbu radite oko 15 minuta dnevno i vežba će dati rezultat.

 

Pogledajte sledeći članak: Pakleni plan za vežbanje, vežbanje kod kuće

 

Snaga je u balansu

Stojeći na jednoj nozi niste ni svesni koliko se telo angažuje. Vežba će pokrenuti trbušne mišiće i aktiviraće ih da ne bi pali. Neophodno je uvući stomak i “slepiti” ga za kičmu, kako bi se izvodila pravilno i kako bi bili bolji efekti vežbanja. Kada stomak uvučete pomažete telu da održi ravnotežu jer na taj način ono ima kontrolu nad svakim delom tela. Čim opustite trbušne mišiće, balans se narušava.

Vremenom, kako budete duže izvodili Flamingo vežbu, sve ćete biti bolji.

  • Bosonogi

Ukoliko budete bosonogi, usredsredite se tako da težinu tela prebacite na petu i središte stopala. Bosi ćete  stimulisati mozak da se bolje fokusira ne vežbu i pružiće vam jači kontakt sa podom.

  • Dodirnite uši

Ukoliko osetite da gubite ravnotežu dodirnite svoje uši. Na taj način ćete pojačati balans i pružiće vam jači osećaj centriranja tela.

Vežbe koje pomažu održavanju balansa i koncentracije preporučuju se svima, bez obzira na godine i fizičku spremnost. Najvažnija stvar jeste koncentracija prilikom izvođenja vežbe, jer čim je izgubite i “odlutate” izgubićete ravnotežu. Vežba je dobra za jačanje ligamenata, za oporavak posle povrede skočnog zgloba ili kolena.

Pored fizičkog jačanja tela, vežba objedinjuje um i telo i ojačava mentalnu i emocionalnu stabilnost tela. Radeći ovu vežbu pojačaćete unutrašnji mir i sklad, razviti svest i samopouzdanje.

 

Zbog svega napred navedenog, za svoje jače Ja Kockice života

 

 

Izvor: www.theguardian.com

Spread the love
  •  
  • 20
  •  
  •  
  •  
  •  
  •