uređenje, stan, kuća, ideje, renoviranje, dom, kockice života, kockice zivota

Drvene grede koje se vide mogu da učine vaš prostor jedinstvenim, zanosnim i udobnim. Ukoliko vam se ukaže prilika da u dnevnoj sobi radite renoviranje, otkrijte skrivene noseće grede, oslobodite ih i napravite novu priču u dnevnoj sobi.

Uz drvene grede koje su vidljive, dnevna soba poprima osećaj topline i udobnosti. Zahvaljujući njima lako možete preurediti prostoriju u različite stilove: moderna dnevna soba, skandinavski fazon, minimalizam, mediteranski, planinski ili klasičan stil.

Grede prostoru daju rustičan, udoban i luksuzan izgled.

Ideja za uređenje dnevne sobe: Kad sivoj dnevnoj sobi zelena boja udahne život

Ukoliko nemate prave grede, uvek možete napraviti lažne. One će vizuelno izgledati potpuno isto, samo što neće imate pravu funkciju. Sve se to može postići gips-karton pločama (Knauf i Rigips).

Dajte svoj lični pečat: Slike kao dekor – dajte pečat vašem domu

Možete kupiti nove grede ili koristiti stare, rustične, koje ćete skinuti sa stare konstrukcije. Boja starih greda može biti tamna, pa i siva, ali upravo ovakva razlika daje gredama patinu koja je nastala vremenom.

Za premazivanje greda možete koristiti boje, bezbojan lak sa sjajem, mat lak, sve zavisi od ukusa. Ostavite da se struktura drveta nazire kako bi efekat bio još izraženiji.

Ukoliko živite u potkrovlju, tada su krovne grede neizostavan deo konstrukcije. Postavlja se pitanje da li vam se one sviđaju, volite da ih vidite ili vam kvare estetiku. Izbor je na vama.

Ideja nije skupa niti je zadatak težak, a efekat je fantastičan. Predložili smo vam neke od ideja kako možete uklopiti drvene grede u dnevnu sobu a da to bude sa stilom.

Kockice Života

 

Izvor slika: www.digsdigs.com, Flickr, Unsplash, Pinterest

Spread the love
  •  
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •